Griseslakter norsk matindustri

- Filmen er som å pisse i den hellige norske melka, mener de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Jon Martin Førland og Are Syvertsen har laget matdokumentaren «Smaken av hund», der de slakter norsk samvirkemat. Denne uka fikk de en iransk pris for filmen. Men hva med Norge?

Jo, etter at TV 2 fjernet filmen fra sin sendeflate i fjor, har Norsk filmfond gitt filmskaperne støtte til å lage en kinoversjon som kinogjengere kan se i mars.

- Vi er alle fôra opp med samvirkemat, både i magen og hodet. Vi ville lage filmen fordi vi var nysgjerrige på hvordan maten vår faktisk er. Vi er opptatt av at den maten som selges til oss, er som vi blir fortalt, sier Førland til Dagbladet.no.

Gris spiser gris

Verken Førland eller Syvertsen har bakgrunn fra matnæringen, snarere fra kommunikasjon, men mat angår alle, mener de:

- Vi framstår som to fyrer fra Skien som er opptatt av mat fordi det er noe også vi dytter i oss. Vi mener også at det ikke er en prisdiskusjon, for hvis maten er så god og sunn som det sies at den er, betaler vi villig vekk.

De har intervjuet folk som jobber i matproduksjonen, og filmet ganske mye med skjult kamera. Blant annet filmer de hvordan norske griser blir fôret med griserester - noe som er forbudt i EU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer