Griske gamle Stones- gubber?

LONDON: Rolling Stones bestemte seg for å droppe sine fire konserter i hjemlandet fordi bandet da måtte betale 130 millioner i skatt. Mick Jagger alene er god for 1,6 milliarder kroner og de styrtrike musikerne beskyldes nå for å være grådige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rolling Stones har brukt sitt gode navn og rykte til å slåss en politisk kamp mot endring av de britiske skattereglene. Endringen innebærer at dersom de avvikler konserter i hjemlandet, må hele europaturneen skattelegges i hjemlandet. Å betale 130 millioner i skatt dette året ble for mye for Stones, og de utsatte like godt alle fire konsertene til neste skatteår.

De styrtrike musikerne har dermed pådratt seg myndighetenes og politikernes vrede. Og kanskje ikke helt uten grunn. De fire som i dag utgjør Rolling Stones, og Bill Wyman som har gått ut av gruppa, er styrtrike.

En av de rikeste

Mick Jagger (54) er den som har gjort mest penger på den evigvarende Stones-suksessen. Han er en av de rikeste i hjemlandet Storbritannia, og hans formue er anslått til 1,6 milliarder kroner.

Villmannen Keith Richards har fire luksuriøse hjem rundt omkring i verden, og hans personlige formue er anslått til å være 1,2 milliarder kroner. Richards kunne vært enda rikere, men han hadde en periode store heroinproblemer. Dette skal nå være et tilbakelagt stadium. Ronnie Wood har sikret seg en personlig formue på 600 millioner kroner. Wood bor i skatteeksil i et slott i Irland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer