BACKSTAGECHANNEL: The Edelrs live in Russia for å få Putin til å være mer på the Ritz enn i stridsvogner. Her ser vi bandets besetning fra venstre: Gro Harlem Brundtland, Jimmy Carter, Kofi Annan og Ernesto Zedillo(Mexico). Kassetter selges ved døra.Foto: NTB Scanpix
BACKSTAGECHANNEL: The Edelrs live in Russia for å få Putin til å være mer på the Ritz enn i stridsvogner. Her ser vi bandets besetning fra venstre: Gro Harlem Brundtland, Jimmy Carter, Kofi Annan og Ernesto Zedillo(Mexico). Kassetter selges ved døra.Foto: NTB ScanpixVis mer

Gro & The Elders på Putins Vise - og Granatfestival

The Elders er ei supergruppe som nå er i Russland for å være med på allsang over grensen til Ukraina: Putin On The Ritz-tapes.

The Elders er nå ute på en stor turne i Russland der de etter det vi erfarer skal spille på Putins Vise - og Granatfestival.

The Elders er et comebackband av tidligere politiske artister som i sin aktive samtid forsøkte å redde verden da de var i posisjon, men som ikke fikk til annet enn et par greie kassetter, men nå har de trommet sammen ei supergruppe som fortsatt mener de skal utgjøre en forskjell, men som selvsagt savner rampelyset og makt i monitor.

The Elders har utgitt mange tributealbum, en hyllest til Black Sabbath, «Paranoid». Det er forventes at de vil gjøre alle sine hits når de skal verbalbombe Vladimir tilbake til steinalderen (fritt etter Raga Rockers).

Bandets frontfigurer er DJ «One More Cup of» Kofi Annan. Han har med seg vokalisten fra det evige storbandet, The Labour.

Ja, vi snakker om Piken fra Dalen, Gro Harlem Brundtland. På bass, røkelse og myrra, Desmond Tutu, på elektrisk gitar finske Martti Ahtisaari, han som tidligere var president for groupieforbundet til Leningrad Cowboys. På pumpeorgel og sedvanlig tomprat, Jimmy Carter. Med i bandet er også andre studiopolitikere som mener de kan rettferdig verdensmusikk.

Hva kan vi så forvente oss av The Elders live? Jo, det ryktes at Gro vil simultanoversette «Så seile vi på Volga» etterfulgt av Åge Aleksandersens russervennlige «BalaLaika» i fiss og sodd.

Dette som en gest til den russiske statsmannen, han som er forventet å stå helt framme ved scenekanten, i bar underkropp, sammen med ei yppig brunbinne han fanget med bare sine blanke øyne. Storveis, njet, njet.

Jimmy Carter skal tolke Dylans sterke 1963-låt «Masters of War» før konserten avrundes med Allsang over Grensen til Ukraina med «Back in the USSR» pluss en akustisk Kalashnikov-versjon av Irving Berlins «Putin On The Ritz».

•Ekstranummer kl. 007: «From Russia Without Love»