- Gro, du ser så snill ut!

Eka-Mei ønsket seg en hånd å holde i. Det har hun fått. Og ikke hvilken som helst hånd. Gro Harlem Brundtland er nemlig hennes nye faddermamma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vanligvis beskjeftiger Gro Harlem Brundtland seg med å trekke de store linjene i verdens helseprogram. Men Gro har ikke glemt enkeltskjebnene etter at hun fikk ministerjobben i Verdens helseorganisasjon (WHO).

Derfor betaler Gro 195 kroner pr. måned for sitt lille fjernadopsjonsbarn - Eka-Mei Fitrawati fra Indonesia.

Ingen helt

I to år var Gro fadder for en liten jente gjennom bistandsorganisasjonen PLAN. Nå har hun åpnet sitt hjerte og fjernadoptert igjen. Fadderskapet er gjort på privat initiativ, og Gro vil nødig at noen skal oppfatte fadderskapet som noe heltemodig. Tvert imot. Men landsmoder Gro, som nå er blitt landsfadder, ønsker at flere nordmenn skal gjøre det samme - forplikte seg til å hjelpe et barn som har det vanskelig. - Grrrrrrooo! sier Eka-Mei stolt og skratter mot bildet av Gro Harlem Brundtland. Godt kjent over store deler av den vestlige delen av verden, men foreløpig ganske ukjent blant barna i den lille landsbyen Labuhan på øya Lombok i kriserammede Indonesia.

Men nå henger Eka-Meis venner over skuldrene hennes og beundrer bildet av Gro i grønn drakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer