Gro har ikke peiling

Hva vet egentlig Gro om Oslo?

Hån: Gro Harlem Brundtlands innspill i valgkampen er en hån mot velgerne i Oslo, mener Aina Stenersen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Hån: Gro Harlem Brundtlands innspill i valgkampen er en hån mot velgerne i Oslo, mener Aina Stenersen. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Meninger

Gro Harlem Brundtland sa i Dagsnytt 18 på NRK at hun ikke vil snakke om norsk politikk. «For i Norge så klarer man seg selv», svarte hun. Men kort tid etter så snudde brura på flisa, gitt.

Påfølgende mandag kastet hun seg inn i valgkampen i Oslo. Og lanserte med brask og bram «fremtidens eldreomsorg i Oslo» sammen med byrådslederkandidat Raymond Johansen. Som hun rett og slett ikke har peiling på!
For hva vet vel egentlig Gro om Oslo? Hva vet Gro om eldreomsorgen i Oslo? Var Gro i bystyresalen da Ap nå i juni (for bare to måneder siden) stemte imot vårt forslag om å etablere et system hvor bystyret får mulighet til å øremerke bruk av midler fra bystyret til bydelene innen eldreomsorg? Det var hun ikke. Men det var nemlig jeg, Gro.

Var Gro der da Ap foreslo å redusere kostøret i sykehjemmene fra 100 kr, som Frp fikk det opp til, tilbake til 75 kr? Ap stemte også for å fjerne minimumsgarantien på fire timer per måned, som vi innførte for hjemmehjelp, slik at man nå kan få mindre enn fire timer per måned. En tidskonto med litt ekstra hjemmehjelp er fint, men hvorfor gjennomførte ikke Ap det i de ti bydelene som Ap styrer ved budsjettbehandlingen i fjor i Oslo? Ap har allerede makt til å gjennomføre det i alle ti bydeler. Dette snakker ikke Gro eller Ap om.

Jeg syns det er et hån mot velgerne i Oslo. Særlig mot de eldre. Det er jo ganske påtagelig at Jonas Gahr Støre trenger en hjelpende hånd i valgkampen. Men Gro har ikke løsningene, kunnskapen, erfaringen eller innsikten som trengs. Og når valgkampen er over, har Gro tenkt å bry seg noe, litte grann, eller ingenting om Oslo, de neste fire årene? Man blir ganske oppgitt av slike spill for galleriet.

Ap prøver i stor stil å benytte seg av kjendiser i valgkampen. Også Frode Kyvåg har meldt seg på. Han mener derimot at idrettsanlegg har blitt vanskjøttet over lang tid i kommunen. Han har nok heller ikke fulgt med i bystyrepolitikken i Oslo. Frp er den viktigste støttespilleren for idretten i Oslo. Helt siden de første kunstgressbanene kom til byen, har vi vært pådriver for en storstilt utbygging av idrettsanlegg. Og det vil vi fortsette med. Velgerne fortjener kun det beste, og det beste er et sterkt Frp!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.