Gro har ikke peiling

Hva vet egentlig Gro om Oslo?

Hån: Gro Harlem Brundtlands innspill i valgkampen er en hån mot velgerne i Oslo, mener Aina Stenersen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Hån: Gro Harlem Brundtlands innspill i valgkampen er en hån mot velgerne i Oslo, mener Aina Stenersen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gro Harlem Brundtland sa i Dagsnytt 18 på NRK at hun ikke vil snakke om norsk politikk. «For i Norge så klarer man seg selv», svarte hun. Men kort tid etter så snudde brura på flisa, gitt.

Påfølgende mandag kastet hun seg inn i valgkampen i Oslo. Og lanserte med brask og bram «fremtidens eldreomsorg i Oslo» sammen med byrådslederkandidat Raymond Johansen. Som hun rett og slett ikke har peiling på! For hva vet vel egentlig Gro om Oslo? Hva vet Gro om eldreomsorgen i Oslo? Var Gro i bystyresalen da Ap nå i juni (for bare to måneder siden) stemte imot vårt forslag om å etablere et system hvor bystyret får mulighet til å øremerke bruk av midler fra bystyret til bydelene innen eldreomsorg? Det var hun ikke. Men det var nemlig jeg, Gro.

Var Gro der da Ap foreslo å redusere kostøret i sykehjemmene fra 100 kr, som Frp fikk det opp til, tilbake til 75 kr? Ap stemte også for å fjerne minimumsgarantien på fire timer per måned, som vi innførte for hjemmehjelp, slik at man nå kan få mindre enn fire timer per måned. En tidskonto med litt ekstra hjemmehjelp er fint, men hvorfor gjennomførte ikke Ap det i de ti bydelene som Ap styrer ved budsjettbehandlingen i fjor i Oslo? Ap har allerede makt til å gjennomføre det i alle ti bydeler. Dette snakker ikke Gro eller Ap om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.