Gro Harlem Brundtland- klassiker blir ny poplåt

«Typisk norsk å være god».

(Dagbladet): Katastrofe, alias Petter Bjørklund Kristiansen, er strømmet mer enn 50 millioner ganger.

Det gjør ham til en av Norges mest spilte artister med låter som «Bleik og sur», «Maria» og «Pattaya».

«Typisk norsk» Nå kaster 26 åringen fra Fredrikstad over selveste landsmoderen, tidligere statsminister og gigant i internasjonal samfunnsliv, Gro Harlem Brundtland. Katastrofes nye låt heter «Typisk norsk».

- Og så har du samplet Gro når hun sier «Det er typisk norsk å være god»?

- Du kan høre det klassiske utsagnet, men det er ikke Gro som sier det. Vi var redd for det rent juridiske, så vi etterligner henne. Det er produsenten Erik Smaaland som gjør så godt han kan, sier Petter Bjørklund Kristiansen.

Ingen harselas - Dette er ikke noe harselas over den norske folkesjela, men en hyllest til oss nordmenn. Gro har helt rett, det er typisk norsk å være god. Og det gjelder ikke bare vinteridrett, men vi hevder oss på flere arenaer internasjonalt, sier Kristiansen.

I låta «Typisk norsk» hyller han oss for å være furet værbitt, og Alexander Rybak bidrar på fiolin.

- Jeg synger også om været, at det regner mye gjennom en kald sommer. Vi syter og klager, men likevel så blir vi her oppi i nord. Vi nordmenn vinner jo i lotto hver eneste dag, sier Kristiansen om nordmenn som et rasjonelt og stolt folkeferd.

Katastrofe i ti år Katastrofe er en del av musikkscenen i Fredrikstad sammen med «En godt stekt pizza»-kameratene Staysman & Lazz, som også gjerne synger om sex i skolen. Men hvorfor kaller han seg «Katastrofe», låter det så ille, da?

- Jeg har hatt det kallenavnet i over ti år, sier Katastrofe og fortsetter:

- Jeg drev med helt annen musikk tidligere, hard og rå hip hop. Men navnet har hengt ved meg fra jeg var rundt 14 år. Alle hadde sånn på den tida, sier Petter Bjørklund Kristiansen.

Det lyktes ikke Dagbladet å få kommentar fra Gro Harlem Brundtland.

KATASTROFE: - Dette er ikke noe harselas over den norske folkesjela, men en hyllest til oss nordmenn, sier katastrofe, også kjent som Petter Bjørklund Kristiansen. Pressefoto: Jens Edgar Haugen
TYPISK GRO: Gro Harlem Brundtland leverte en klassiker da hun sa at «Det er typisk norsk å være god» - slagordet hun lanserte i sin nyttårstale som statsminister i 1992. Foto: John T. Pedersen
KATASTROFE: - Jeg er ikke så opptatt av politikk, og jeg er for ung til å vite så mye om Gro, men uttrykket «Det er typisk norsk å være god» kjenner jo alle, sier Petter Bjørklund Kristiansen. Pressefoto: Jens Edgar Haugen