SJOKKERT: Petter Katastrofe blir sjokkert i lørdagens «Hver gang vi møtes», da en person han ser veldig opp til dukker opp bak ham. Video: TV 2 Vis mer

«Hver gang vi møtes»

Gro hyllet Petter Katastrofe

- Det er typisk norsk å være god, «rapper» Gro Harlem Brundtland til Petter «Katastrofe».

I kveldens episode av «Hver gang vi møtes» er det Fredrikstad-rapperen Petter «Katastrofe» Kristiansen som står i sentrum. Som vanlig samles de åtte artistene seg til et musikalsk festmåltid.

Men da artistene setter seg ned rundt bordet og får begynt med å synge sine bidrag til «Katastrofe», blir det klart at det ikke bare er de faste deltakerne som er kommet for å hylle rapperen.

Først kommer Stian «Staysman» Thorbjørnsen for å bistå Tom Mathisen. Litt lenger ute i programmet kommer den store overraskelsen, som skal komme til å sette Petter Katastrofe helt ut.

Stjernespekket kveld

For da Elisabeth «Bettan» Andreassen går på scenen for å synge «Katastrofe»-hiten «Det er typisk norsk å være god», har hun hentet inn noen svært så kjente gjester.

Først dukker Aleksander Rybak opp, som også spilte fele i «Katastrofe» sin originallåt fra 2015.

«Bettan» og Rybak leverer sin musikalske gavepakke til Petter «Katastrofe» med både innlevelse og energi. Så, idet hun skal avslutte låten med et siste «Det er typisk norsk å være god», peker hun på noe (eller noen) i bakgrunnen av rommet.

Det er ingen andre enn «landsmoderen» selv, Gro Harlem Brundtland, som har sneket seg inn bak Petter «Katastrofe» uten at han har merket det.

Nå står han ansikt til ansikt med sin store inspirasjon, kvinnen som står bak det nå svært så kjente sitatet som «Katastrofe» gjorde om til raplåt.

- Det er typisk norsk å være god, «rapper» Brundtland.

TYPISK NORSK: Her er musikkvideoen for Petter Katastrofes singel «Typisk norsk», inspirert av Gro Harlem Brundtland sitt kjente sitat fra nyttårstalen i 1992. Vis mer

Det gamle nyttårstale-sitatet

I lørdagens episode forteller «Bettan» at hun aldri var i noen tvil om at det måtte bli akkurat denne hun låten skulle velge. Samtidig var hun veldig nysgjerrig på hvorfor Petter «Katastrofe» hadde valgt å kalle låten «Det er typisk norsk å være god».

- Vi hadde lyst å gjøre en låt rundt det gamle sitatet til Gro Harlem Brundtland som hun har sagt en gang, forteller «Katastrofe» i kveldens program. Sitatet han sikter til var en del av Brundtlands nyttårstale fra 1992.

- Det er faktisk typisk norsk å være god, men vi er veldig dårlige til å skryte av det. Vi hevder oss innen masse idrettsgrener og forskjellig, men som nordmann skal du liksom ikke si det.

For ifølge Katastrofe råder det en mentalitet hos det norske folk der man helst bare skal si «ja, det gikk greit», selv om man vinner og faktisk er den beste.

- Vi gjorde en research på hvor sjukt mange flinke nordmenn det er - så det kom til litt på grunn av det gamle sitatet der, forteller han videre.

Turte ikke

Petter «Katastrofe» ville aller helst ha Gro Harlem Brundtland som stemmen som sier «Det er typisk norsk å være god», men endte i stedet med at den ene produsenten som var i studio etterliknet stemmen til landsmoderen.

Til Dagbladet fortalte han den gangen at han ikke turte å bruke hennes stemme, fordi han ikke ville ha noe trøbbel.

- Vi turte ikke sample det direkte, i tilfelle Gro ikke syntes det var «tipp topp». Så vi har prøvd å gjenskape stemmen hennes, og jeg føler vi har klart det sånn delvis, forklarer han «Bettan» i kveldens «Hver gang vi møtes».

Derfor har Petter Katastrofe faktisk aldri snakket med Gro Harlem Brundtland før, selv om han har laget en låt basert på frasen som nærmest er blitt hennes «signatur-sitat».

- Jeg er ganske satt ut, sier Petter «Katastrofe» Kristiansen i promoklippet til kveldens program, og fortsetter:

- Jeg har hatt besøk av Gro Harlem Brundtland. Hva gjorde du i går?

På grunn av at «Gullfisken» går på TV 2 i kveld, begynner kveldens «Hver gang vi møtes» 30 minutter tidligere enn normalt, altså klokka 19.30.