Gro knuser Kåre

Gro slår total knockout på Kåre som forfatter. I svimlende 110 000 eksemplarer er Gro Harlem Brundtlands selvbiografi «Mitt liv» trykket opp hittil, og nytt opplag er på vei. Kåre Willochs to bøker har til sammen solgt 68 000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

-Det er langt mellom slike suksesser som Gros bok. Jeg har ikke vært med på noe liknende. Jeg veksler mellom å holde meg fast og klype meg i armen, forteller direktør i Gyldendal Norsk Forlag, Geir Mork, til Dagbladet. Hvor mye boka vil selge tør han ikke tippe.

-Jeg har gjort meg mine tanker, men de har jeg ikke engang fortalt mine medarbeidere, skratter en tydelig fornøyd Mork. Han tror tirsdagens duell mellom Gro og Kåre på NRKø1 også vil ha en positiv virkning på salget av boka.-Selv om det først og fremst var sirkus, legger han til.

Bratteli på topp

>

Gro har derimot langt igjen hvis hun skal slå Einar Gerhardsens «samlede verker'. Tilsammen er det solgt 470 000 eksemplarer av Gerhardsens fem bøker som kom på 70-tallet.

Haakon Lie har til sammenlikning solgt 135 000 av sine fem. Lies mest solgte bok er «Slik jeg ser det 1». Boka gikk i 60 000 eksemplarer, mens oppfølgeren «Slik jeg ser det 2» ble en stor fiasko med bare 10 000 solgte.

Den største enkeltbok-suksessen er utvilsomt Trygve Brattelis «Fange i natt og tåke«. Boka kom ut for første gang i 1980, og står i 190 000 bokhyller. Dette er oppsiktsvekkende høyt, ikke minst med tanke på at boka tidlig på 80-tallet ikke fikk så stor drahjelp fra media som mange bøker får i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer