Gro på signeringsferd

BERGEN (Dagbladet): I en bokhandel på Os utenfor Bergen satt Gro Harlem Brundtland smilende og skrev navnetrekket sitt på julegavebøker i går formiddag. Landsmoderen har startet sin landsomfattende signeringsferd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gro i turbo-tempo

I 19 døgn skal debutforfatteren og eks-statsministeren reise land og strand rundt for å skape enda mer blest om boka som allerede ligger i tetsjiktet blant årets julegavefavoritter.

Turneen startet torsdag med noen kjappe timer i Ap-bastionen Øvre Årdal. 350 bok-kjøpere fikk Gros personlige hilsen på bokomslaget, en freidig unggutt fikk den i pannen.

I går var turen kommet til Os.

Kastet vaskekluten

- Jeg sto midt i fredagsvasken da jeg hørte at Gro var i bygda. Jeg kastet vaskekluten og sprang av sted for å rekke henne før hun dro til Bergen, sier Anne Matre.

Stemningen i går formiddag var preget av respekt og forsiktig nysgjerrighet. Tilfeldige kunder i bokhandelen M.K. Olsen Interbok måtte dobbeltsjekke at de ikke så feil. Jovisst. Der satt hun. Gro.

En jevn strøm av bok-kjøpere slentret litt nonchalant innom.

- Jeg må få to bøker av deg. Men jeg må opplyse om at de som skal få gavene ikke er arbeiderpartifolk, fortalte Rune Aasegg.

- Hva sier du? Er de ikke arbeiderpartifolk? fleipet fru Brundtland, og truet med å skrive navnetrekket sitt ekstra stygt for å gi dem en lærepenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer