Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grønn, Hans Christian

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- På skolen var lærerne mine alltid begeistret for det jeg skrev, og oppfordret meg til å jobbe mer med skrivingen. På Westerdals anbefalte lærerne meg å sende inn noe jeg hadde skrevet til forlag, men det var ikke før på Gullblyantspisseren (konkurranse for reklamestudenter) at jeg fikk knyttet kontakt med noen som ville gi det ut. Resultatet er «Det som er strengt», en slags punktroman eller leksikon om min kompisgjeng og vårt vokabular.

Beste leseropplevelse:

- «High Fidelity» av Nick Hornby er en roman jeg som ung mann kjenner meg igjen i. Men den eneste boka jeg har grått til, er Hemingways «Den gamle mannen og havet.» Jeg husker også jeg var helt bergtatt av Agatha Christies «10 små negerbarn,» og av Tolkiens «Ringenes herre.»

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg er tiltaksløs av natur, og er først og fremst en gutteromsskribent. Du kan si at dette er første gang jeg har satt tøys i et system.

Mitt forhold til Internett:

- Blant kameratene mine har jeg blant annet tilnavnet «uteknisk man», jeg har alltid fryktet alt som er nytt. Derfor er jeg litt lite bevandra på Internett, men jeg bruker det til å skrive mail.

(Dagbladet.no 18.08.00)