DEBATT

Grønn omstilling

Den fjerde industrielle revolusjonen vil endre Norge. Vi må satse på kunnskap og høy teknologisk kompetanse for å lykkes i den grønne omstillingen.

GRØNT SKIFTE: Erna Solberg og Vidar Helgesen skriver om det grønne skiftet i Norge. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
GRØNT SKIFTE: Erna Solberg og Vidar Helgesen skriver om det grønne skiftet i Norge. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Førerløse biler, droner som leverer varer på døren, roboter på ledermøter, 3D-skrivere som bygger hus?

Den teknologiske utviklingen går stadig raskere og byr i dag på muligheter som for få år siden ble sett som helt urealistiske. Når vi former politikk for framtiden, er det derfor viktigere enn noen gang å ta høyde for det uventede. Vi må ha åpenhet for å gripe nye muligheter. Og vi må unngå å låse Norge til løsninger som om et tiår eller to er utdaterte.

Nedgangstider i oljenæringen, stigende arbeidsledighet i deler av landet og en sterk global klimaavtale forsterker behovet for omstilling. Og i 2050 skal Norge være et lavutslippssamfunn. Dette skaper nye utfordringer for oss som nasjon. Vi kan med sikkerhet si at nye teknologiske løsninger er helt avgjørende for å lykkes. Norge har gode forutsetninger for å skape nye arbeidsplasser og økonomisk vekst, samtidig som vi reduserer utslippene av klimagasser.

Norske arbeidstakere er kompetente og det er høy tillit mellom partene i arbeidslivet. Vi har store havområder og lang kyst, store skoger, mye vannkraft og mye vind. For å utnytte dette potensialet, trenger vi en offensiv politikk for omstilling. Nettopp dette arbeidet er Regjeringen i gang med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer