Grønnebergtatt

Magnus Grønneberg framstår som den komplette rocktrubadur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Helt grønn» er Magnus Grønnebergs solodebut etter mange år som frontfigur i CC Cowboys - og etter en avskjedsturné bare Kjell Bækkelund kan matche.

«Helt grønn» kunne også vært en CC Cowboys-plate, men da som en naturlig videreføring av bandets sørgelig overhørte «Himmeltitter» fra 1996. Og det er ikke så rart - låtskriver og vokalist Grønneberg var på mange måter CC Cowboys, og produsenten er den samme. Jørn Christensen bidrar dessuten på låtsiden, besørger fine strykearrangementer, programmerer, korer, spiller gitar, bass, keyboard, perkusjon, sitar - og er med andre ord en viktig støttespiller.

Christensens kreative produksjon rommer de små detaljene som løfter plata mange hakk over det ordinære og forutsigbare. Ikke for mye, ikke for lite, bare flotte, vare og vakre stemninger som varer hele plata ut.

«Helt grønn» har ikke ett svakt kutt. Det er pop, rock, viser - og mye Grønneberg. Han kan vel ikke sammenliknes med så mange andre enn CC Cowboys - ja, kanskje med unntak av DumDum Boys. Som vokalist har han en unik autoritet: litt slepende, nesten beskjeden - og langt fra brautende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer