Groove-gründer i tangentens bane

Bugge Wesseltoft har flere jern i ilden enn et middels smelteverk. Og smir og smir og smir....

AKTIV: I mer enn 20 år har Bugge Wesseltoft vært en sterk stemme i norsk musikkliv generelt og norsk jazz spesielt, på utøver- så vel som organisasjonssiden. Nå står en ny førstegangsutfordring for tur, «Arendal Sessions», med bl. a «Sagn»-konsert med originalbesetningen fra 1990 og duokonsert med Sidsel Endresen. FOTO: TERJE MOSNES
AKTIV: I mer enn 20 år har Bugge Wesseltoft vært en sterk stemme i norsk musikkliv generelt og norsk jazz spesielt, på utøver- så vel som organisasjonssiden. Nå står en ny førstegangsutfordring for tur, «Arendal Sessions», med bl. a «Sagn»-konsert med originalbesetningen fra 1990 og duokonsert med Sidsel Endresen. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JENS Christian Bugge Wesseltoft?

Nettopp. Bugge.

Han med «It's Snowing On My Piano», juleplata som rusler og går og ville vært en vakker liten pensjonsordning om musikanten hadde hatt royalties av salget. Bugge med «New Conception of Jazz»-skivene og de Spellemannpris-belønte duoplatene med Sidsel Endresen. Pianisten med de strålende soloalbumene og like strålende solokonsertene. Tangentmannen som spiller med «alle» i inn- og utland. Gründeren som driver sitt eget plateselskap (Jazzland), sitt eget nettsted for digital distribusjon av musikk i skikkelige lydformater (Gubemusic) og klubbkonseptet Bugges Organ Club på Cosmopolite. Organisasjonsmennesket Bugget, nestleder i styret for Norsk jazzforum og straks klar for «Arendal Sessions», hans egen «festival i festivalen» under Canal Street fra 24. til 27. juli. Var det fritidsproblemene som tok overhånd og fikk ham til å bli festivalarrangør?

—Nei. Men jeg har feriert på Hisøya i mange år og er blitt kjent med gjengen som lager Canal Street, kommer det karakteristisk no nonsense-blidt.

—Og da var ikke en Bugge-festival til å unngå?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer