Grooverider rider igjen

Pionerene innen engelsk drum\'n\'bass, Grooverider og Fabio, sadler hestene sammen med Norges store tromme og bass-dj: Tee Bee fra Bergen.

Siden åtti-tallet har Grooverider og Fabio vært dj\'er og de har vært med på å prege utviklinga av den engelske klubbscenen. Først på piratradio-stasjoner som Phase 1 der de spilte dub, reggae, rare grooves, soul, jazz og acid house. Seinere på Kiss fm og respektable BBC Radio 1 med techno, hardcore breakbeat og jungle.

Etter de store jungle-åra tidlig på nittitallet begynte drum\'n\'bass å ta over i London og radarparet var i aller høyeste grad med. Mens Fabio stort sett har holdt seg til en karriere som dj, har Grooverider også gjort seg bemerket som produsent og artist under aliaset Codename John.

Grooverider starta sitt eget selskap Prototype og som navnet tilsier var målet å være nyskapende. Det retrospektive albumet «The Prototype Years» er Grooveriders utvalg av sjelfulle høydepunkter. I 1998 kom albumet «Mysteries of funk» (Higher Ground/Sony), det første under navnet Grooverider.

Tee Bee er Torgeir Byrnes som har slått stort an som drum\'n\'bass-dj og artist i England. Han har flere utgivelser bak seg på selskaper som Certificate 18, Thermal Recordings, Moving Shadow og Rugged Vinyl. Debutalbumet hans kom i fjor og heter «Black Science Lab». Det harde, klare og cinematiske drum\'n\'bass-soundet til Tee Bee er høyt respektert, blant annet har det engelske musikkbladet Knowledge Magazine kåret ham til fjorårets beste internasjonale produsent.

Både Fabio og Grooverider har de siste åra funnet tilbake til hver sin definisjon av funk, men akkurat som Tee Bee synes de at overraskelsesmomentet i musikken er viktig. Vel møtt til en knallhard og spennende kveld!

Du kan lese mer om Grooverider på www.grooverider.com og om Tee Bee på blant annet sidene til Certificate 18.