Grøss i gravkammeret

Gotisk spøkelsesroman som rommer alt våre barnlige hjerter begjærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Med den forutsetning at bestselgerlistene til en viss grad også måler det folk vil lese – og ikke bare det som er hypet av en ekstremt aggressiv markedsføring – kan vi fastlå at foruten krim, er folk opptatt av politisk brennbare områder, slik det kommer til uttrykk i «Drageløperen» og «Yacoubian-bygningen». Men aller helst historikk, eller kanskje teologi. Noe som muligens er en litt for velvillig betegnelse på Da Vinci-bølgen.

«Gravkammer» befinner seg i siste kategori. Det er den britiske journalisten og kritikeren Kate Mosses andre roman. Hun brakdebuterte med «Labyrinten», som ble omtalt som en feministisk utgave av Dan Browns «Da Vinci-koden». «Labyrinten» var lagt til Frankrike, der vi fulgte to kvinneskjebner, en fra nåtida, en fra tidlig middelalder.

Mosse bruker den samme oppskriften i sin andre roman. Det er en 650 siders mastodont som ikke overrasende allerede er en salgssuksess. Handlingen foregår i Frankrike, med to kvinneskjebner: En fra nåtida. En fra slutten av 1800-tallet. Begge vakre, unge, modige og Nancy Drew-aktig nyfikne.

Spøkelse

I nåtidshistorien reiser amerikanske Meredith til en liten by i Frankrike angivelig for å finne ut mer om den franske komponisten Claude Debussys liv. Men også for å utforske sine egne aner. Her er forbindelser til et slott med en blodig historie, et gravkammer, mystiske tarotkort og en spøkelsesaktig kvinneskikkelse med langt rødt hår og attenhundretallskostyme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer