Grosvold-debutsom forfatter

I går kveld hadde Anne Grosvold sin siste sending i «Sommeråpent». Til høsten debuterer hun som forfatter.

- Nå skal jeg ha minst to uker ferie. Jeg skal blant annet til Provence i Frankrike, forteller Anne Grosvold. Programlederen har jobbet 12 timer i døgnet siden første sending 26. juni.

- Ønskeforfatter

Etter noen uker i hvilestilling blir det en ny lanseringsforberedelse for Grosvold. I oktober kommer boka «Norges førstedamer», som presenterer portretter av dronning Maud, kronprinsesse Märtha, prinsesse Astrid, Dronning Sonja og Mette-Marit. Boka er allerede i produksjon, og baserer seg på vårens tv-programmer i serien «Kongelige førstedamer». Grosvold har skrevet boka sammen med Anne Torjusson Diesen, som var prosjektleder for programmet.

Selv vil ikke Grosvold kommentere bokutgivelsen, men Gyldendal har stor tro på den folkekjære programlederen som skribent.

- Grosvold er en ønskeforfatter for ethvert forlag. Det er ikke utenkelig at vi setter i gang nye bokprosjekter med henne, sier Ingrid Ryvarden, redaksjonssjef for dokumentar i Gyldendal. Grosvold er en av få profilerte NRK-journalister som ennå ikke har debutert i bokform.

Forbigått

Halvparten av praktboka med de kongelige førstedamene vil bestå av bilder. Grosvold og Torjusson Diesen har fått tilgang til en rekke stillbilder fra Det kongelige slott, samt brevkorrespondanse.

- Siden 1905 har fire kvinner fylt rollen som det norske kongehusets førstedamer. Det er forbausende hvor lite disse kvinnene og deres rolle er trukket fram i lyset, uttalte Grosvold da tv-konseptet ble lansert.

I går var Grosvold mest fornøyd med at 18 sendinger av «Sommeråpent» var vel overstått. Opp mot 500000 mennesker har fulgt sendingene, og nå tar Petter Nome over som programleder.

- Det har veldig moro å gjøre dette. Jeg har hatt en fantastisk stab rundt meg, sier Grosvold.

VEL OVERSTÅTT: Anne Grosvold har grunn til å smile: hun har avviklet 18 sendinger av «Sommeråpent» og skal ha to ukers ferie i Frankrike.