Grosvold gjør det like godt som Skavlan

Både NRK og TV 2 fornøyde med fredagstallene.

(Dagbladet.no): Fredag var det premiere på NRKs nye gullrekke. Anne Grosvold har tatt over gullstolen til Fredrik Skavlan og Linn Skåber har erstattet Anne-Kat Hærland i «Nytt på Nytt». Sterke navn som gjennom helga har fått gode anmeldelser.

Spørsmålet har likevel vært om «Grosvold» og «Nytt på Nytt» rent seermessig kan hamle opp med TV 2s ungdomssatsinger «Idol» og «Senkveld».

Nå foreligger tallene og svaret er ja. 912 000 nordmenn så «Grosvold» fredag. Det er omtrent like mange som var innom sesongåpningen av «Først & Sist» i fjor.

Nyhetens interesse

- Gullrekka ser ikke ut til å være svekket. Seertallene denne fredagen er faktisk akkurat slik de har vært tidligere fredager. «Grosvold» har omtrent det samme seertallet som Skavlans «Først & Sist» hadde på sesongåpningen i fjor, sier Kristian Tolonen i NRK til Dagbladet.no.

Han legger til at nyhetens interesse rundt «Grosvold» nok kan ha vært med på å trekke seere til skjermen, men at heller ikke «Bit for Bit» (781 000 seere) eller «Nytt på Nytt» (1 112 000 seere) er svekket i konkurransen med TV 2.

Til sammenligning opplyser TV 2 at «Idol» hadde 631 000 seere, mens «Senkveld» hadde 612 000. Informasjonssjef Marianne Røyseland i TV 2 er fornøyd med tallene.

Flere seere i målgruppen

Anne Grosvolds «Grosvold» har tatt over etter Fredrik Skavlans «Først & Sist». Foto: NRK
Anne Grosvolds «Grosvold» har tatt over etter Fredrik Skavlans «Først & Sist». Foto: NRK Vis mer

- Det er ikke dårlig dette her. Vi ser jo at «Grosvold» og «Nytt på Nytt» gjør det kjempegodt, men det er ikke noe som rakker ned på vår tro på konseptene vi har valgt. På fredagene er det en tøff konkurransesituasjon, men vi har fortsatt flere seere enn NRK blant de under 40, og det er det som er målgruppen vår. Vi er egentlig veldig fornøyde, sier hun til Dagbladet.no.

Selv om «Senkveld» måtte se seg slått av «Grosvold», hadde seertallet likevel økt siden forrige fredag. Både Røyseland og Tolonen er opptatt av at antall tv-seende nordmenn hadde steget med 200 000 på én uke.

- Det jeg tolker ut fra disse tallene er at et godt programtilbud får seerne til skjermen. Nå er tv-høsten ordentlig i gang, sier Tolonen.

Positiv evaluering

Da Dagbladet kommenterte «Grosvold» i lørdagens avis, var evaluering også stort sett positiv.

- Noen kan ha fått inntrykk av at Grosvold nærmest bare skulle ta over plassen til Skavlan og fortsette showet, men slik er det ikke: Grosvold er et ganske annet konsept. Det åpner med en ganske kjølig, nesten abstrakt vignett der kubene flyter rundt. (...) Og der Skavlan satt åpent blant sine gjester, styrer Grosvold synligere og mer talkshowtradisjonelt bak et skrivebord, skrev Andreas Wiese.

Men Wiese tilføyde at utfordringene også sto i kø:

- Programmet «Grosvold» må finne sin form, så man vet hva som passer inn - i går gled ikke elementene sammen til en helhet, skrev han.

Grosvold gjør det like godt som Skavlan
KONKURRENT: «Idol» skal fange de yngre seerne. Her representert ved jurymedlemmer Mariann Thommasen og Jan Fredrik Karlsen.
På NYTT: «Nytt På Nytt»-gjengen: Linn Skåber har erstattet Anne-Kat Hærland.
KONKURRENT: «Senkveld med Thomas og Harald» skal fange ungdoms- og voksensegmentet.