- Grosvold håndterte intervjuet strålende

Gjestene forsvarer programlederen. Se video!

Se hele Grosvold-intervjuet på Nrk.no

(Dagbladet.no): - Jeg følte Grosvold nesten hånte Ingrid Betancourt i intervjuet, sier forlegger Øivind Arneberg til dagens Dagbladet om Anne Grosvolds intervju med det frigitte gisselet forrige fredag.

Han er ikke den eneste som reagerer kraftig på intervjuformen.

En annen av gjestene, Petter Ole Jakobsen, gründer og utviklingsdirektør i Vizrt, mener imidlertid at intervjuet var meget godt.

- Jeg er overhodet ikke kritisk til dette intervjuet, tvert i mot. Intervjuet i seg selv var fabelaktig spør du meg, Grosvold virket oppriktig rørt av Betancourts historie og håndterte intervjuet strålende, sier Jakobsen til Dagbladet.no.

- Virket ikke opprørt
Jakobsen, som selv har mediebakgrunn fra blant annet TV 2, var i studio for å snakke om hologram-teknologien til CNN, som er utviklet av hans selskap.

- Det Betancourt sa var jo at hun ikke ville snakke ut om dette i offentligheten fordi da begynte hun bare å gråte. Jeg har fulgt media i mange år og ser overhodet ingenting å kritisere ved Grosvolds håndtering av dette intervjuet, sier han.

Jakobsen satt selv backstage sammen med Betancourt.

- Hun virket ikke opprørt på meg og jeg la heller ikke merke til noen dårlig stemning, sier han.

Knut Nærum var også en av gjestene i programmet. Han ønsker ikke å kommentere saken.

- Jeg har ikke noe ønske verken om å delta i Dagbladets vedvarende kampanje mot Grosvold eller å bruke Dagbladet til å fortelle hva jeg syns om hvordan kolleger i NRK gjør jobben sin.
 
- Hvordan føles det å jobbe i en avis som hver helg bruker fire sider på ukritisk omtale av «Skal vi danse»?, skriver han i en e-post. 

Vanskelig intervjuobjekt
Backstage satt også Line Høiland, kona til Jon Inge Høiland, som var invitert i forbindelse med cupfinalen.

Hun støtter også programlederen.

- Betancourt er jo et veldig vanskelig intervjuobjekt som har vært gjennom mye. Grosvold gjorde jo bare jobben sin og var veldig profesjonell, sier Høiland til Dagbladet.no.

- Du reagerte ikke på at Grosvold sa Betancourt kunne gråte på sendingen?

- Hun måtte jo komme innom det som var skjedd og det i seg selv er jo et veldig ømtålig tema, men jeg syntes Grosvold taklet det bra. Det var jo veldig hektisk bak scenen, men jeg la på ingen måte merke til noen dårlig stemning i etterkant av intervjuet, sier hun.

- Skammelig
Dagbladet.nos lesere er imidlertid rasende på intervjuformen Grosvold benyttet overfor Betancourt.

«Ikke bare er det skammelig å opptre sånn på TV (som Grosvold gjorde overfor intervjuobjektet sitt), det ville sågar vært uhørt å gjøre det overfor en venn på et alminnelig, offentlig sted som for eksempel en kafé», skriver leseren med signaturen JH.

Innlegget har i skrivende stund fått 309 anbefalinger.

«Bisq» mener debatten om Grosvold hører hjemme i en bredere debatt om journalisters behandling av intervjuobjektene.

«Synes trenden blant de fleste journalister er at de skal presse objektet til han/hun bryter sammen. Helst på direkten. De gir seg aldri med spørsmålet sitt, men vrir på og forandrer det kontinuerlig», skriver leseren.

Skrudde av
Jakob forteller at han skrudde av fjernsynet i rein frustrasjon.

«Eg blei både forbanna og flau samtidig - det får då vere måte på å opptre respektlaust ovanfor ei dame som har gått gjennom det sanne helvete i seks år, med frykt for sitt eige liv. Og så blir ho bedt å snakke om det sjølv om ho ikkje vil. På direkte norsk fjernsyn. Av ein NRK-tilsett som burde vite betre».

Leseren med signaturen Giff er den av Grosvolds forsvarere som har fått flest anbefalinger.

- Jeg så intervjuet og syns det var glimrende. Grosvold er en journalist i verdensklasse. Betancourt fikk tale gisselenes sak på best mulig måte. Sikker på at hun var veldig fornøyd med det. Så også på Betancourt at hun trivdes godt i studio sammen med Grosvold. Oppfordrer alle som debatterer her i dag til å gi noen kroner til Amnesty og la være å kritisere Grosvold.