Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grosvold knuser Korme

Ei ukes forsprang til tross: TV2s sommersatsing surrer langt bak NRKs «Sommeråpent» etter at Anne Grosvold kom på skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladets testpanel mener også at TV2s «Nettopp nå» ikke når opp til statskanalens tilbud.

Ingen tvil

Selv om de to sommerprogrammene ikke går til samme tid og sendetida til NRKs «Sommeråpent» er noe lengre, er det ingen tvil om hvem som er vinneren: 626000 seere fulgte Anne Grosvolds sending i forgårs. Christine Korme klarte ikke å samle flere enn 236000 nordmenn foran skjermen. Det gir en markedsandel på henholdsvis 46,9 og 22,3 prosent.

Ikke tap

Ut ifra tallene så langt ser det derfor ut til at sparkingen av Petter Nome ikke blir noe kommersielt tap for NRK. Hans seertall endte i snitt på 426000. Selv om TV2 klatret til de høyeste seertallene for «Nettopp nå» mandag, forsvant 50000 tittere etter en dag med Grosvold på skjermen.

Roy Jacobsen
Forfatter

Om Christine Korme

- Hun slipper å si så mye selv og får god hjelp av gjestene i programmet. Korme får et teknisk problem i fanget under sending, men taklet det bra. Ut over dette ble hun aldri satt på noen store prøver.

Om «Nettopp nå »

- Programmet er en saling blanding av skjemt og alvor, der jeg liker alvoret best. Hadde det vart like lenge som NRKs program, hadde det blitt praktisk talt helt likt. Gjestene får prate, og det blir et OK program.

Om Anne Grosvold

- Hun hevet seg betraktelig etter en nervøs sesongpremiere dagen før. Grosvold er rutinert og klarte seg bra, også da hun ble rammet av tekniske problemer. Jeg liker også henne best når hun tar opp de seriøse temaene.

Om «Sommeråpent »

- Også dette er et sammensatt program med noe alvor og noe lettere stoff. Regner med at det når hjem hos mange. Ordinært allmennkringkasterprogram. Jeg likte jævlig godt innslaget fra Tanaelva. Da fikk jeg skikkelig hjemlengsel.

Kjersti Løken Stavrum
Redaktør KK

Om Christine Korme

- Jeg synes hun er dyktig og allsidig, men det vises at hun burde brukt mer tid på å utvikle konseptet. Det henger ikke sammen, og det smitter over på hennes innsats.

Om «Nettopp nå »

- En dash av mye, men det er ingen god sammenheng mellom innslagene. TV2 klarte ikke å bruke utemiljøet til noe meningsfylt. Stylingen og settingen fungerte ikke sammen. De manglet et konsept.

Om Anne Grosvold

- Anne Grosvold kler programmet godt og lar seg ikke vippe av pinnen selv om hun har lydproblemer. Dette er et konsept hun er trygg i.

Om «Sommeråpent »

- Det er ikke noe med «Sommeråpent», men NRK fortjener ikke en sekser. Programmet gjennomført. Og det vises godt at det er en skikkelig satsing, med et stort apparat bak. Konseptet sitter, og det er lett å skjønne hva slags program det er, selv om det lange Irak-innslaget kanskje hadde passet bedre i «Utenriksmagasinet».

Inger Bentzrud

Journalist, Dagbladet

Om Christine Korme

- Hun er først og fremst en proff journalist. Dermed er hun flink til å stille spørsmål, men ikke like flink til å koseprate.

Om «Nettopp nå »

- Ansatsen er bra. Det er tydelig at de har seriøse ambisjoner når de har både Jagland og Nobelinstituttet i samme program. De var kanskje ekstremt uheldige i går, med alvorlig teknisk svikt på ekstremsportinnslaget, men det var sjenerende bakgrunnsstøy også i Oslo.

Om Anne Grosvold

- Dette kan hun.

Om «Sommeråpent »

- Høy harryfaktor med både DDE, laksefiske og konkurranser. Samtidig løftes det av daglige litteraturinnslag, denne gangen med Lars Ramslie og William Nygaard. Det er litt urettferdig å sammenlikne dette med TV2s tilbud, for dimensjonene er så mye større i NRK, blant annet med utescene og lenger sendetid.

SEERMAGNET: Anne Grosvold er rutinert og og kler «Sommeråpent». <!--FOTO--><P><!--/FOTO--><!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
MISTET SEERE: Christine Korme og «Nettopp nå» tapte konkurransen om seerne da konkurrenten kom på lufta. <P>