Grosvold tar kritikken med ro

I to aviser i går fikk Anne Grosvold massiv kritikk for sin innsats som programleder i NRKs «Bokbadet». «Som «bademester» er hun servilitetens yppersteprestinne, seilende under falsk, populistisk flagg,» skrev Kjetil Rolness i Dagbladet.

Les Rollness' artikkel fra i går

- Folk får mene hva de vil. Jeg er ikke fornærmet, sier Anne Grosvold. Både i Kjetil Rolness' lørdagsspalte og i et intervju med litteraturvitenskapsstudenten Torolf Kroglund i Bergens Tidende får «Bokbadet» generelt og Anne Grosvold i særdeleshet sterk kritikk. Kroglund har studert NRK-programmet i fire år. Han mener programmet driver en svært ensidig form for litteraturformidling med ren promotering som hovedmål og at hele konseptet er lite kreativt. Rolness mener at programmet driver ren koseprat og savner åpenbart en mer rocka og «kultivert skittkasting». Anne Grosvold tar kritikken i Dagbladet og Bergens Tidende med stor ro.

- Det har aldri vært vårt mandat å lage et litterært debattprogram. Vår oppgave er å presentere forfatteren og boka. Nå har jeg ledet 30 bokbad og hittil har ingen av mine sjefer kommet til meg og sagt at de vil ha det annerledes.

- Jeg tror kanskje det Rolness etterlyser er en annen type program. Det er litteraturdebatten i Norge generelt han etterlyser. Det er også mulig han ønsker «Bokbadet» nedlagt, sier Grosvold.

IKKE FORNÆRMET:-Jeg er ikke fornærmet, sier Anne Grosvold etter å ha lest Kjetil Rolness´kritikk i Dagbladet i går. Her intervjuer hun Rushdie på Rockefeller.