Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grosvold tilbake på TV

Til høsten er Anne Grosvold tilbake på NRK-skjermen med eget program. Hun overtar onsdagskvelden etter Terje Svabø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar ble Anne Grosvold sykemeldt på grunn av en halsoperasjon. Nå er hun tilbake på jobb, men vil ikke dukke opp i «Redaksjon 21».

Tida fram mot valget i september skal hun bruke til å forberede sitt nye program, som etter alt å dømme får premiere onsdag 15. september

- Det blir et nyhetsbasert aktualitetsprogram i noenlunde samme gate som «Redaksjon 21», det blir ikke et underholdningsprogram. Men det blir folk som snakker sammen, sier Anne Grosvold.

- Det er med blandede følelser jeg setter i gang med noe nytt, og det hender jeg tenker at det hadde vært tryggere å gå tilbake til «Redaksjon 21». Samtidig gleder jeg meg, så det blir en skrekkblandet fryd, sier Grosvold.

Den populære programlederen vet at forventningene vil bli skyhøye.

Ikke kopi

Programmet overtar etter «Til debatt», men Grosvold understreker at hun ikke vil lage en kopi av sin forgjenger.

- Det kan ingen gjøre etter Terje Svabø. «Til debatt» er veldig preget av hans form, og jeg vil aldri prøve meg på å bli en dårlig kopi av Terje Svabø. Han har i høy grad vært med på å utvikle debattformen i norsk fjernsyn, og ingen har gjort så mye for tv-debatten de siste fem årene som han, sier Anne Grosvold.

Bokbad og valg

Den populære TV-personligheten får nok å henge fingrene i i månedene framover: I mai overtar hun «Bokbadet» etter Eva Bratholm, og er dermed tilbake som bademester sju år etter at hun sist satt i samme stol.

Hun skal jobbe i NRKs valgredaksjon.

Og hun skal spikre sitt eget konsept.

Trist Svabø

Sankthansaften blir siste sending med Terje Svabø i «Til debatt».

- Selvsagt er det trist. Jeg har holdt på med programmet i fem år, men det er viktig å ikke stivne i samme formen, sier Terje Svabø.

- Føler du deg vraket?

- Jeg føler meg ikke vraket, men det er trist. Nå er det slik at det innad i NRK er forskjellige syn på hva slags type programmer man ønsker, og jeg er en tilhenger av den store ukentlige debatten.

Pausen mellom valg og nyttår skal Terje Svabø bruke til å tenke, og etter planen skal han være tilbake med et nytt program i januar.

- Jeg ser for meg noe à la de «Til debatt» vi har hatt utenfor studio i Oslo, med kjente folk på podiet og publikum i salen. Det blir et debattprogram, men der vi oppsøker sentrale politikere og samfunnsaktører der de befinner seg, sier Terje Svabø.

TILBAKE: Anne Grosvold er tilbake på skjermen i kjent positur i høst.