- Grotesk i Bergen

Randi Stene skal ikke synge Bergens-sangen under årets Festspill. Men hun skal være festspillmusiker og skal ikke annet enn å synge og sove i ti dager.

Bergensaviser har mer enn antydet at festspilldirektør Bergljst Jsnsdsttir bør komme seg tilbake til Island og har sågar opplyst om rutetider for båten hjem. Alt dette fordi hun velger å kutte ut tradisjonen med Bergens-sangen under Festspill-åpningen den 20. mai.

- Hun er kvinne, fra Island og skal sendes hjem. Det er grotesk, sier Randi Stene. Hun skal selv synge ut i Bergen, og opptrer ikke mindre enn seks ganger under årets Festspill.

Opera

- Jeg innser at jeg kommer til å være en fullstendig superegoist under Festspillene. Det blir ikke mye tid til reker på brygga.

- Hvilken konsert ser du mest fram til?

- Kanskje «Orfeus og Eurydike» (20. og 22. mai med Det Kongelige Teater hvor Stene er fast tilknyttet). Den har jeg i blodet, og nervene før konserten er i alle fall noenlunde borte.

CD-aktuell

To dager etter Orfeus-oppgaven er Stene atter på scenen. Da er «Kvinneskikkelser og kvinneskjebner» utfordringen i Logen. Men allerede nå er dette repertoaret på CD. Stene har sammen med pianisten Burkhard Kehring gitt ut sin første lied-plate med verker av Grieg («Haugtussa»), Peterson Berger, Alfven og Peter Heise. - Jeg har ventet lenge med å lage et plate som denne. Min respekt for å gjøre lieder har vært overdreven stor. Hver enkelt sang er som en opera, men formatet er så lite. I opera har du et helt orkester og kulisser. I lied skal alt ut gjennom stemmen. Nyansene blir ufattelig viktige, sier Randi Stene.