- Grotesk pengebruk

Politikerne er rystet over de voldsomme pengesummene som brukes på lanseringsfesten. - Hvis en ser slik pengebruk i forhold til situasjonen ellers i verden, blir det grotesk, sier fylkesordfører i Akershus, Ragnar Kristoffersen (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

007-fest til 20 millioner

- Det er et tankekors at mens Akershus og andre fylker sliter med økonomien særlig i helsesektoren, har noen råd til slike evenementer. For 300 000 av disse kronene kunne vi fått en respirator til sentralsykehuset i Akershus, sukker Kristoffersen.

I dag, noen timer før 500 kjendiser svir av millioner på en premierefest, skal han møte helseministeren og Helsetilsynet for å diskutere situasjonen for det kriserammede Sentralsykehuset i Akershus.

- Det er noe som tipper over når de rike må vise fram velstanden sin slik. Det sier noe om forskjellen mellom privat velstand og offentlig fattigdom. Mens det private forbruket vokser, sliter offentlig sektor med sitt.

Kontrast

- Politikken har en stund nå i for stor grad favorisert privat rikdom. Jeg konstaterer at det er mye penger ute blant folk, men lite av det blir skatteinntekter som danner grunnlag for vår økonomi. Kontrasten mellom privat rikdom og offentlig fattigdom bør bli et tema i verdidebatten, sier Ap-politikeren.

Han blir nesten matt over pengesummene som brukes på Bond-lanseringen. Kristoffersen var også blant dem som reagerte sterkt på båtracet i Oslofjorden sist sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer