Grotesk smakebit

Ingen krise om du ikke fikk vært med på Sundance-festivalen denne uka. Vi gir deg en smakebit på «American Psycho».

Se reportasjen fra Sundance filmfestival med flere klipp fra filmen.

Dystre, samfunnsrefsende og groteske «American Psycho» er blitt film, fire år etter at boken sjokkerte med sine inngående og samtidig silkebløte skildringer av trivialiteter såvel som tortur og drap. I år er filmen en av Sundancefestivalens absolutte høydepunkter.

Skulle vært Leonardo

Etter Titanic-suksessen fortalte Leonardi DiCaprio at han hadde takket ja til å gå inn i italienske designersko i rollen som den amoralske 80-tallsjappen, Patrick Bateman. Etter massakren ved Columbine High School i Colorado i fjor ombestemte han seg. Istedet takket han ja til å spille i «The Beach»som har norsk premiere i mars.

Christian Bale fikk hovedrollen, og det regnes å bli brekkstangen for karrieren hans. Han brukte flere måneder på å forberede seg mentalt og fysisk til rollen som New York-soss.

Viser ikke vold

Filmen toner ned de voldelige elementene som gjorde boken så omstridt. De fleste mordene vises ikke på lerretet. Derimot består Ellis enerverende og detaljerte monologer.

Ferske filmklipp

Reportasjen fra Sundance filmfestival inneholder flere klipp fra «American Psycho». I tillegg får du intervju med regissør Mary Harron og hovedrolleinnehaver Christian Bale. I intervjuet forteller Bale at folk som har lest boken vil bli overrasket over å se hvordan filmen er blitt. Regissør Mary Harron («I shot Andy Warhol») var nervøs før første visning, men mener at Sundancepublikummet har vært både vennlige og sympatiske. Hun forteller at hun er mer interessert i frykt enn i vold. Selve boken elsket hun. Harron lo masse da hun leste den og mener den er briljerende satirisk skrevet.