LEDER

UDI:

Groteske scener fra utlendingsforvaltningen

Dagbladet mener: Norske politikere må ta grep for å sikre at UDIs skammelige hersing med småbarnsmoren Mahsa Aghabararian (32) og hennes familie aldri gjentar seg.

Under lupen: UDI og direktør Frode Forfang bør granskes under rettferdighetens lupe i tida som kommer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Under lupen: UDI og direktør Frode Forfang bør granskes under rettferdighetens lupe i tida som kommer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i år fikk Mahsa Aghabararian (32) ifølge Aftenposten beskjed fra Utlendingsdirektoratet (UDI) om at hun er utvist fra Norge i to år for brudd på utlendingsloven, blant annet for opprettelsen av et enkeltpersonforetak som tannlege.

Ved å organisere arbeidet sitt slik to tredeler av bransjen har gjort det, begikk Aghabararian det UDI kaller en «grov overtredelse.» Så grov og alvorlig at straffen er å forlate landet.

På tre ukers varsel må hun dermed «hjem» til Iran, hvor hun ikke har bodd siden hun var 16 år, eller til et tredjeland. Igjen i Norge sitter ektemannen Magnus Leirfall (36) og deres seks måneder gamle datter, Chloé.

Til tross for at Aghabararian både har søkt om, og kvalifiserer for, familieinnvandring, kan innreiseforbudet torpedere prosessen. Og hva med datteren? Hun kan ifølge UDI enten forlate landet med moren, eller holde kontakten «via Internett.»

Slike groteske scener fra utlendingsforvaltningen vekker harme og avsky. Selv i tilfeller der mor eller far har brutt loven, skal hensynet til barnets beste veie tyngst når vedtak om utvisning fattes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer