Groth vil ikke mer

Etter tre år i jobben går Dagsrevy-sjef Annette Groth av. Hun er den tredje sjefen på seks år.

- Dette er helt udramatisk, jeg slutter fordi jeg har lyst til å gjøre andre ting. Vi har fått gjort mye i løpet av disse tre åra, og nå skal vi ta fatt på nye nytt. Derfor var dette et fint tidspunkt å gi seg på, sier Groth.

I NRK siden 1977

Hun overtok stillingen som sjef for NRK Dagsrevyen etter Viggo Johannesen for tre år siden. Hun har jobbet i NRK siden 1977, blant annet som korrespondent i London.

Hyppige sjefsskifter

Forbruket av sjefer i Dagsrevyen er høyt. Bare i løpet av de siste seks åra har Hans-Wilhelm Steinfeld og Viggo Johansen hatt jobben, i tillegg til Groth. Flere av sjefsskiftene har ført til diskusjoner, både internt i NRK og i avisene. Annette Groth innrømmer at det av og til kan blåse kraftig på toppene i jobben som Dagsrevysjef.

- Mye trøkk

- Dette er ikke den jobben folk blir sittende lengst i. Det er mye trøkk, både innad og utad. Jeg slutter meg til Viggo Johansens uttalelse da han sluttet, om at han ikke kom til å savne alle kampene. Samtidig er det en del av jobben, og jeg har hatt mye moro, også. Jeg har vært ganske vemodig i dag, jeg, etter at nyheten om at jeg slutter ble kjent, sier Groth. Hun blir sittende i jobben inntil hennes etterfølger er på plass. - Det er det beste, så slipper vi slike mellomregimer. Det er foreløpig ikke klart hva hun skal jobbe med framover, eller om hun skal fortsette i NRK.

Ikke noe i ermet

- Det aner jeg virkelig ikke. Det er flere som har trodd at jeg må ha noe oppe i ermet, men det har jeg ikke. Alle muligheter ligger åpne. Men det er viktig å komme seg videre, blir man sittende lenger enn tre år i en slik lederjobb, er det tvilsomt om man kommer seg tilbake til journalistikken igjen, sier Groth. Sin aller første jobb i NRK hadde Annette Groth som sommervikar i NRK Østlandssendingen i 1977.

TAKKER FOR SEG: Annette Groth slutter som sjef i Dagsrevyen for å vende tilbake til journalistikken. Akkurat hva hun skal gjøre, vet hun ingenting om ennå.