Groth vil ikke mer

Etter tre år i jobben går Dagsrevy-sjef Annette Groth av. Hun er den tredje sjefen på seks år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er helt udramatisk, jeg slutter fordi jeg har lyst til å gjøre andre ting. Vi har fått gjort mye i løpet av disse tre åra, og nå skal vi ta fatt på nye nytt. Derfor var dette et fint tidspunkt å gi seg på, sier Groth.

I NRK siden 1977

Hun overtok stillingen som sjef for NRK Dagsrevyen etter Viggo Johannesen for tre år siden. Hun har jobbet i NRK siden 1977, blant annet som korrespondent i London.

Hyppige sjefsskifter

Forbruket av sjefer i Dagsrevyen er høyt. Bare i løpet av de siste seks åra har Hans-Wilhelm Steinfeld og Viggo Johansen hatt jobben, i tillegg til Groth. Flere av sjefsskiftene har ført til diskusjoner, både internt i NRK og i avisene. Annette Groth innrømmer at det av og til kan blåse kraftig på toppene i jobben som Dagsrevysjef.

- Mye trøkk

- Dette er ikke den jobben folk blir sittende lengst i. Det er mye trøkk, både innad og utad. Jeg slutter meg til Viggo Johansens uttalelse da han sluttet, om at han ikke kom til å savne alle kampene. Samtidig er det en del av jobben, og jeg har hatt mye moro, også. Jeg har vært ganske vemodig i dag, jeg, etter at nyheten om at jeg slutter ble kjent, sier Groth. Hun blir sittende i jobben inntil hennes etterfølger er på plass. - Det er det beste, så slipper vi slike mellomregimer. Det er foreløpig ikke klart hva hun skal jobbe med framover, eller om hun skal fortsette i NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer