Hurtigruten, Tom Cruise

- Grov utnyttelse av egen posisjon

At «MS Fridtjof Nansen» brukes som «hotellskip» for «Mission: Impossible»-innspillingen, får flere på Stortinget til å tordne. Arbeiderpartiet krever svar fra næringsminister Iselin Nybø (V).

HOTELL FOR FILMFOLK: «MS Fridtjof Nansen» ligger til kai i Hellesylt. Om bord bor filmarbeidere som jobber på Tom Cruise-filmen «Mission: Impossible». Foto: Hellesylt.info/Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

HELLESYLT/OSLO (Dagbladet): Hurtigruten-skipet «MS Fridtjof Nansen» ligger til kai ved tettstedet Hellesylt i Stranda kommune. I september leier Hurtigruten ut to skip til innspillingen av «Mission: Impossible». Fartøyene huser til sammen nesten 400 filmarbeidere fra Norge og utlandet.

At cruiseskipet ligger til kai i drift som overnattingssted i nesten en måned, fikk Norsk Sjømannsforbund til å reagere sterkt, som Dagbladet skrev mandag. De har sendt et varsel til Sjøfartsdirektoratet om det de mener er et brudd på det såkalte NIS-regelverket, men fikk svar om at driften er innenfor loven.

- Avgjørelsen er helt ubegripelig. Ingen har gjort dette tidligere, nettopp fordi man har trodd at det ikke er lov, sa advokat Terje Hernes Pettersen i Norsk Sjømannsforbund til Dagbladet mandag ettermiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer