Grove dansker vender tilbake: - Det blir et brak av en sesong

Det er gått nesten 12 år siden første kapittelet av «Klovn»- suksessen startet. Neste år er det på'n igjen. 

FLERE KLOVNESTREKER:  Casper Christensen og Frank Hvam melder om nye episoder av braksuksessen «Klovn». Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FLERE KLOVNESTREKER:  Casper Christensen og Frank Hvam melder om nye episoder av braksuksessen «Klovn». Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Danskenes klovneunivers skal igjen ut til en tv-skjerm nær deg, det melder skaperne av «Klovn», Frank Hvam og Casper Christensen.

På spørsmål fra dansk TV 2, om hva som har inspirert dem til å lage nye sesong, svarer Casper Christensen:

- 100 prosent lyst. Vi gleder oss veldig til å vende tilbake til det gode, gamle og velkjente «Klovn»-universet med nye ideer. Det blir et brak av en sesong.

De to lover nye historier og nye karakterer, men også gjensyn med de gamle. Og Frank Hvam kommer med forsikringer om at Frank Hvam fortsatt er en klovn.

PINLIG SUKSESS: «Klovn» har hatt suksess både på tv-skjemen og kinolerretet. Her fra filmen «Klovn forever». Foto: Filmweb
PINLIG SUKSESS: «Klovn» har hatt suksess både på tv-skjemen og kinolerretet. Her fra filmen «Klovn forever». Foto: Filmweb Vis mer

Komediesuksess

Og for dere som trenger en oppfriskning: I 2005 laget to etablerte komikere, Christensen og Hvam, første sesong av «Klovn», sterkt inspirert av Larry Davids «Curb Your Enthusiasm».

I Danmark ble serien sendt på betalingskanalen TV 2 Zulu, i Norge gikk den på TV 2. I tillegg ble det solgt mengder av dvd'er. Og så kom kinofilmene.

Etter 60 episoder fordelt på seks sesonger kom «Klovn The Movie» i 2010 og ble en dansk publikumsuksess.

Året etter var det Norges tur, og filmen om to ansvarsløse 40-åringer som drar på kanoferie for å slippe unna konene sine, fikk terningkast fire i Dagbladet, under tittelen «Særdeles pinlig».

Flere pinligheter

I 2015 kom en ny film, «Klovn forever», der gutta må stille seg spørsmålene: Eksisterer det i det hele tatt noe som heter evig vennskap? Og hvilke ting skal man tilgi her i livet?

Til tross for at det er lite som har gjort Hvam og Christensen pinlig berørte, var det scener i denne filmen selv de slet med å gjennomføre, fortalte de i et intervju med Dagbladet.

- Det er en hotellscene hvor jeg står med erigert penis foran Frank, mens kona hans ligger i senga med bind foran øyene. Den var voldsom selv for oss, sier Christensen.

Filmen fikk 12-årsgrense i Norge, mens den i Danmark hadde 15-årsgrense. Hvam og Christensen mente den gang at filmen på ingen måte passet for tolv-åringer.

Fange muldvarp

Til dansk TV 2 sier duoen at de har savnet å lage alle de små, morsomme episodene. Og så avslører de litt av innholdet:

- En hel episode kan gå med til å fange en muldvarp eller klage over en fordervet peppersaus.

Den sjuende sesongen av «Klovn» skal etter planen ha permiere i 2018.