Grove seksuelle overgrep blir til brutalt skuespill

På Oslo Nye Teater.

Pervo er bare fornavnet på skildringer du får slengt i trynet i forestillingen «Anakonda» på Oslo Nye Teater (ON) fra midten av august.

Stykket handler om grove seksuelle overgrep mot to kostskolestudenter - som skal bli til et perverst destillat av et rått skuespill.

- Flistete dildoer Regissør er Monica Borg Fure fra teatergruppa Bendwerk og har med seg Mads Henning Jørgensen, Ola G. Furuseth og Hilde Hannah Buvik.

- Det handler om dildoer laget av flisete redskaper på sløyden og brutale overgrep mot to kostskolegutter i alderen 15-16 år, sier Hilde Hannah Buvik.

Hun framførte et lite utdrag av den motbydelige teksten, som også handler om ansvar av miljøet rundt mobbesoner.

- Stykket er skrevet av Sarah Doyle og er basert på en sann historie fra Sydney, forteller Buvik og Fure.

Skapte overskrifter Eldre elever ved en kostskole forgrep seg brutralt på to yngre gutter. Det skjedde vel ti år siden, men ble dramatisert seinere og historien er lagt til Manhattan av den australske forfatteren som er bosatt i Los Angeles.

- «Anakonda» er tidligere bare vist i Sydney og i Los Angeles, der den skapte overskrifter, debatt og stort engasjement, og får premiere på Oslo Nye 20. august, sier Buvik, og fortsetter:

- Stykket er et aktuelt samtidsdrama. I denne historien visste skolen om det som hadde skjedd, men forsøkte å tie det i hjel. Men overgrepene kom for dagen.

Elleville «Barco» Tirsdag presenterte Oslo Nye og teatersjef Kim Bjarke høsten program på scenen Oslo Nye, Centralteatret og Trikkestallen - et program rettet inn mot barn og voksen og som omfatter humor og blodig alvor.

Eirik Del Barco Soleglad har hatt suksess med stykket «Barco», som i helga ble tatt av plakaten på Den Nationale Scene, i Bergen.

Nå skal Østlandet få glede av dette forrykende enmannskomedien med elementer av stand up. Det er Bård Ylvisåker som står for regien.

«Hypokonderen» - Dette er mitt syn på verden, betraktninger om kultur, språk og religion, sier den halvt franske skuespilleren som er oppvokst i Sortland med bosatt i Bergen.

Eirik Del Barco Soleglad spiller parallelt, hver eneste kveld, i Jean Baptiste Moliers «Den innbilt syke», eller «Hypokonderen» som stykket heter på Oslo Nye - med Bjarte Hjelmeland som alvorlig innbilt (p) syke.

- Det blir å løpe fra den ene scenen til den andre, sier Soleglad.

Levende diktatorfruer Ellers blir det et absurd møte med tre levende diktatorfruer, som ikke kan se noe galt i deres livsstil - det er verden og alle andre det er noe galt med.

I «Diktatorfruer» av Theresia Walser møter vi Birgitte Victoria Svendsen, Helle Haugen, Trine Svensen, Ola G Furuseth som Imilda Marcos, Margot Honecker og Leila Ben Ali - og oversetteren Ola G Furuseth.

Det blir jul i år også, på to scener, men Jul i Blåfjell, og Jul med Prøysen og Snekker Andersen.

- MIN MANN VISSTE INGENTING : Skuespiller Hilde Hannah Buvik støtter sin mann i «Anakonda» og bedyrer at han ikke visste noe eller har noe ansvar for grusomme seksuelle overgrep mot to unge gutter. Stykket er basert på en sann historie. Alle foto: Anders Grønneberg
MOBBING OG OVERGREP: Skuespiller Hilde Hannah Buvik og regissør Monica Borg Fure (t.h.) om stykket «Anakonda», som tidligere bare er blitt vist i Sydney og Los Angeles - og har skapt voldsomt engasjement.
HØSTEN 2014: Teatersjef Kim Bjarke på Oslo Nye Teater presenterer nye forestillinger på teaterne Oslo Nye, Centralteatret og Trikkestallen til høsten.
TARMSKYLLING: Det handler om tarmskylling og diverse behandlinger og lidelser i «Hypokonderen» med Bjarte Hjelmeland.
MØTTE PRESSEN: «Hypokonderen» Bjarte Hjelmeland møtte pressen. Kanskje smittet han oss...
EVIG AKTUELL: Bjarte Hjelmeland spiller syk og psyk i Jean Baptiste Moliers «Den innbilt syke», eller «Hypokonderen» som stykket heter på Oslo Nye.
«I SISTE MINUTT»: En realtiv nyskrevet svensk komedie som har gått for fulle hus i Stockholm og Göteborg. Nå skal Østlandet le av og med Eli Anne Linnestad, Anne Marie Ottersen og Kari-Ann Grønsund - om ungdommen fra 60-tallet som nå er gamle og som kan synge som The Who: «I hope I die before I get old».
MØNSTRER AV:Eli Anne Linnestad (i midten) er blitt 70 år og nå runder hun gradvis av og blir pensjonist. Her sammen med skuespillerkollega Anne Marie Ottersen og teatersjef Kim Bjarke.
ENMANNSSHOW: «Barco» av og med Eirik Del Barco Soleglad er mellomting av teater og stand up - og har gått sin seiersgang i Bergen. Fra september er det Oslos tur til å gapskratte.
«DIKTATORFRUER»: Av Theresia Walser og handler om tre nålevende diktatorfruer og deres virkelighetsforståelse - via en tolk. Med Helle Haugen som Margot Honecker (fra v.), Birgitte Victoria Svendsen som Imilda Marcos og Trine Svensen som Leila Ben Ali - bak Ola G Furuseth.