Gruelig godt spill

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Suksesserien «Castlevania» har ligget lavt i terrenget de siste årene, med et par minneverdige opptredener på Game Boy Advance.

Nå har endelig Konami tatt til vettet og dratt hele fandenskapen inn i en 3D-verden (på nytt altså, etter et par feilsteg på Nintendo 64) - og jammen har den ikke funnet sitt nye hjem der.

Vi får her følge familiesagaen til Belmont-slekten helt fra starten på 1000-tallet, med ridderen og adelsmannen Leon Belmont i fokus.

En rekke ulykkelige omstendigheter fører Leon ut av sine hjemlige trakter, på jakt etter forloveden Sara. Hun er kidnappet av en mektig vampyr, som legger kortene til rette for Leons klappjakt - for å få litt underholdning i den uendelige hverdagen.

Utstyrt med din noe spesielle pisk (samt en rekke andre våpen og bedre komboer etterhvert) må du kaste deg fanden i vold, noe som viser seg å være en langt fra enkel oppgave.

I første øyekast vil mange tenkte at spillet ligner svært på mye på «Devil May Cry», med horder av uvesener som stormer mot deg fra alle kanter- dypt inne i slottenes indre.

Og det er mange likheter, men Castlevania har et finstemt forsprang i sitt innovative menysystem. Ved å flikke på høyrespaken får du umiddelbart tilgang til alle gjenstandene du sanker sammen, og disse kommer godt med i de mange kampenes hete.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.