Gruelig godt spill

Suksesserien «Castlevania» har ligget lavt i terrenget de siste årene, med et par minneverdige opptredener på Game Boy Advance.

Nå har endelig Konami tatt til vettet og dratt hele fandenskapen inn i en 3D-verden (på nytt altså, etter et par feilsteg på Nintendo 64) - og jammen har den ikke funnet sitt nye hjem der.

Vi får her følge familiesagaen til Belmont-slekten helt fra starten på 1000-tallet, med ridderen og adelsmannen Leon Belmont i fokus.

En rekke ulykkelige omstendigheter fører Leon ut av sine hjemlige trakter, på jakt etter forloveden Sara. Hun er kidnappet av en mektig vampyr, som legger kortene til rette for Leons klappjakt - for å få litt underholdning i den uendelige hverdagen.

Utstyrt med din noe spesielle pisk (samt en rekke andre våpen og bedre komboer etterhvert) må du kaste deg fanden i vold, noe som viser seg å være en langt fra enkel oppgave.

I første øyekast vil mange tenkte at spillet ligner svært på mye på «Devil May Cry», med horder av uvesener som stormer mot deg fra alle kanter- dypt inne i slottenes indre.

Og det er mange likheter, men Castlevania har et finstemt forsprang i sitt innovative menysystem. Ved å flikke på høyrespaken får du umiddelbart tilgang til alle gjenstandene du sanker sammen, og disse kommer godt med i de mange kampenes hete.

Regn ikke med å suse ufordøyd gjennom spillet, for etterhvert som historien snurper seg sammen, vil du møte på mye blodtørstig motstand- som ikke har noe imot å angripe fra flere kanter, helst samtidig.

Med særs stemningssettende grafikk og musikk, samt uklanderlig spillføring, kan det trygt sies at «Castlevania» har klart overgangen til 3D med glans.