Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«En affære»

Gruet seg til intime scener: - Rollen er veldig drøy

De erotiske partiene av thrilleren «En affære» var krevende for skuespillerne Andrea Bræin Hovig og Tarjei Sandvik Moe.

EN KOMMENDE AFFÆRE: Andrea Bræin Hovig og Tarjei Sandvik Moe spiller mot hverandre i spillefilmen «En affære», signert Henrik Martin Dahlsbakken. Foto: Film Bros / Eirik Evjen
EN KOMMENDE AFFÆRE: Andrea Bræin Hovig og Tarjei Sandvik Moe spiller mot hverandre i spillefilmen «En affære», signert Henrik Martin Dahlsbakken. Foto: Film Bros / Eirik Evjen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regissør Henrik Martin Dahlsbakkens (28) kommende film, «En affære», er en erotisk thriller med premiere til høsten.

Filmen handler om hovedkarakteren Anita (Andrea Bræin Hovig) som legger ut på en tabubelagt svømmetur i dypt moralsk brakkvann idet hun innleder et seksuelt forhold til 16-åringen Markus, spilt av Tarjei Sandvik Moe, kjent som Isak i «Skam».

Se de første bildene fra «En affære» i bunnen av saken.

KREVENDE: - Jeg gruet meg litt. Det blir fort flaut, men vi tullet så mye mellom takningene og ufarliggjorde alt, sier Andrea Bræin Hovig om scenene med Tarjei Sandvik Moe. Foto: Film Bros / SF Studios
KREVENDE: - Jeg gruet meg litt. Det blir fort flaut, men vi tullet så mye mellom takningene og ufarliggjorde alt, sier Andrea Bræin Hovig om scenene med Tarjei Sandvik Moe. Foto: Film Bros / SF Studios Vis mer

- Karakteren min er veldig drøy, så filmen har vært svært interessant å spille inn. Jeg har aldri jobbet så hardt før, men den gode kjemien på settet, og med Tarjei, gjorde innspillingen helt topp, sier Bræin Hovig (44) til Dagbladet.

HOVEDROLLE: Andrea Bræin Hovig spiller Anita. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
HOVEDROLLE: Andrea Bræin Hovig spiller Anita. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Grudde meg

Innspillingen var intens, erkjenner hun, for i sin første filmhovedrolle er det nemlig Bræin Hovig som bærer fullengderen. Særlig sikter skuespilleren til de krevende scenene sammen med Sandvik Moe, for en erotisk thriller er ingenting uten troverdig seksuell energi, noe som denne gangen måtte gjenskapes med en over 20 år yngre mann.

- Jeg gruet meg litt. Det blir fort flaut, men vi tullet så mye mellom takningene og ufarliggjorde alt, så det var mye jeg trodde ble utfordrende som ble lettere, sier 44-åringen.

Eldre kvinne med ung mann er i større grad uvant sosialt farvann enn eldre mann med ung kvinne, og tematikken i «En affære» vekket oppstyr allerede da Bræin Hovig publiserte et bilde av seg selv og Tarjei Sandvik Moe med teksten «min nye kjærlighet», i august i fjor.

Dagbladet møter hovedrolleinnehaveren sammen med motspiller Sandvik Moe (18), filmskaper Dahlsbakken og filmens klipper, den to ganger Amanda-belønte Vidar Flataukan, i forkant av filmarrangementet «Blått Lerret».

I et overklassemiljø

Onsdag kveld tok Dahlsbakken seg fri fra klipperommet for å gi publikummet på Parkteatret i Oslo en første smakebit på prosjektet. To klamme scener ble vist.

Den første tok for seg innledningen på forholdet, hvor Markus har vært i en slåsskamp og får medisinsk oppfølging i lærergarderoben av Anita.

I scene nummer to er Anita på besøk hos sin gamle venninne, moren til Markus, men visitten får tvilsomme undertoner når skoleeleven returnerer fra fotballkamp, sier hei til mammas boksirkel og går i dusjen.

- Vi ville skildre et overklassemiljø med polerte fasader, men med løgner og grums under overflaten, sier Dahlsbakken om stedet for den 21 dager lange innspillingen på Snarøya i Bærum i fjor sommer.

LAGER TABUFILM: Filmskaper Henrik Martin Dahlsbakken har regi på «En affære». Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LAGER TABUFILM: Filmskaper Henrik Martin Dahlsbakken har regi på «En affære». Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Det nye området ved Fornebu er Norges Dubai, fastslår Bræin Hovig.

- Skolen hadde rimelig høyere standard enn Hartvig Nissens videregående, sier Sandvik Moe om «Skam»-skolen han selv er godt kjent med, både som elev og skuespiller.

Bygde muskler før innspilling

Sandvik Moe ble verdenskjent gjennom NRKs braksuksess, men beveger seg nå over i spillefilmens verden. Han beskriver Markus som en drømmerolle.

- Han er så utrolig selvsikker i alt han gjør. I spillefilm er det mye mer tid til å utvikle karakteren, noe som er veldig spennende. I «Skam» fikk vi bare ett manus av gangen, sier 18-åringen.

HOMME FATALE: Tarjei Sandvik Moe spiller Markus. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HOMME FATALE: Tarjei Sandvik Moe spiller Markus. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han forberedte rollen godt. At Markus er en atlet må se troverdig ut på lerretet.

- Markus er moden for alderen, så jeg trente hardt før innspillingen for å bygge muskler, sier Sandvik Moe.

Enten eller

Dahlsbakken gleder seg stort til å sjøsette prosjektet etter sommeren.

- Uten Tarjei og Andrea hadde det ikke blitt en film. Det var enten de to, eller ingen film i det hele tatt. Da spiller man høyt, men det er på høy tid at Andrea får sin første hovedrolle, og hun klarer i aller høyeste grad å fylle den komplekse rollen som Anita.

Filmkvartetten tar en slurk av øl og vin, mens de diskuterer Anitas mørke og galskap. Klipper Vidar Flataukan har tilbrakt mange timer med filmen og skal etter planen ha klar en ferdig versjon ved påsketider. Han står for følgende konklusjon:

- Anita er virkelig ikke god. Hun burde aldri endt opp på Snarøya.

Handlingen i «En affære»

Anita, en sosialt inkompetent og svært ensom tidligere turner, får jobb som gymlærer på en skole på Snarøya. Ekteskapet, rammet inn av et digert fengsel av en enebolig, med en omreisende og hardtarbeidende advokat, er egentlig ren og tom fasade. I møtet med langt yngre Markus føler hun seg for første gang på lenge sett og begjært, forteller Dahlsbakken.

Senere onsdag kveld, på scenen under «Blått Lerret», forteller regissøren at Markus blir en avhengighet for Anita, men samtidig er det bare en av dem som har alt å tape.

- Markus vet dette selv, og det gjør ham veldig farlig for Anita, sier Sandvik Moe.

VIN OG KAKE: «Venninnene» til Anita har boksirkel, lite vet de om hva gymlæreren egentlig planlegger. Foto: Film Bros / SF Studios
VIN OG KAKE: «Venninnene» til Anita har boksirkel, lite vet de om hva gymlæreren egentlig planlegger. Foto: Film Bros / SF Studios Vis mer
GYMLÆRER: Anita er gymlærer på Snarøya skole. Markus spiller fotball. Foto: Film Bros / SF Studios
GYMLÆRER: Anita er gymlærer på Snarøya skole. Markus spiller fotball. Foto: Film Bros / SF Studios Vis mer
EKTESKAP: Anita med en kollega av ektemannen, spilt av Mads Ousdal. Foto: Film Bros / SF Studios
EKTESKAP: Anita med en kollega av ektemannen, spilt av Mads Ousdal. Foto: Film Bros / SF Studios Vis mer
MARKUS: Tarjei Sandvik Moe beskriver karakteren Markus som svært selvsikker, men også farlig. Foto: Film Bros / SF Studios
MARKUS: Tarjei Sandvik Moe beskriver karakteren Markus som svært selvsikker, men også farlig. Foto: Film Bros / SF Studios Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!