Grumpy Cat er død

Grumpy Cat tok internett med storm. Nå har den misfornøyde lille pusen gått av med døden.

NETTSTJERNE: Katten Grumpy Cat ble en av nettets største stjerner, med en lang rekke spin offs, egen nettside og sponsoreffekter. Katta reiste fra TV-show til TV-show, og her er videoen som startet det hele. Nå er Grumpy Cat avgått med døden, sju år gammel. Video: Reuters. Vis mer Vis mer

Den verdenskjente katta Grumpy Cat er død. Pusen som bergtok Internett med sitt karakteristiske «misfornøyde» utseende ble sju år.

Døde i armene til matmor

- Vi er knust over å måtte annonsere dødsfallet til vår elskede Grumpy Cat, skriver kattas eier Tabatha Bundesen i en uttalelse postet på Grumpy Cat sin egen Instagramkonto.

Ifølge Bundesen skal Grumpy Cat ha dødd tirsdag, som følge av komplikasjoner etter en urinveisinfeksjon.

- På tross av pleie fra profesjonelle, og fra sin kjærlige familie, fikk Grumpy komplikasjoner etter en nylig urinveisinfeksjon, som dessverre ble for tøff for henne å overvinne, står det i uttalelsen.

GRUMPY CAT: Grumpy Cat og hennes eier, Tabatha Bundesen. Bildet er fra avdukingen av voksfiguren på Madame Tussauds i San Francisco. Foto: NTB Scanpix
GRUMPY CAT: Grumpy Cat og hennes eier, Tabatha Bundesen. Bildet er fra avdukingen av voksfiguren på Madame Tussauds i San Francisco. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kattas virkelige navn var Tardar Sauce, og det karakteristiske utseende skal ifølge eieren være som følge av at kortvoksthet og et underbitt.

Den ble verdenskjent etter at fotografier av henne tilsynelatende sure åsyn ble spredt på Internett i 2012. Kattas første Youtube-video fikk intet mindre enn 15,7 millioner visninger.

Grumpy Cat skal ha gått bort på en fredelig måte i armene til sin «mor», Tabatha Bundesen. Uttalelsen er signert Grumpy Cats «familie» fra Phoenix i USA, Tabatha, Bryan og Chrystal.

LATTERKRAMPE: Den australske programverten Karl Stefanovic klarer ikke å slutte å le av «Grumpy cat» under et intervju. Katten er aktuell med bok og var nylig gjest i programmet Today. Video: I Wake Up With TODAY Vis mer Vis mer

To millioner følgere

- Ved siden av å være vår baby og et verdsatt medlem av vår familie, har Grumpy Cat hjulpet millioner av mennesker verden over til å smile, selv når tidene var tøffe. Hennes ånd vil leve videre gjennom fansen, skriver de.

Grumpy Cat hadde to millioner følgere på Instagram, og gjorde karriere langt ut over Internett-memes. Pusens manager, Ben Lashes, omtalte henne ifølge The Hollywood Reporter som en «sju-sifret katt», og estimerte at hun var god for rundt 100 millioner dollar (omtrent 877 millioner norske kroner) i inntekter for sine eiere.

- Jeg kunne slutte i jobben som servitør bare dager etter hennes første opptreden i sosiale medier, og telefonen har ikke sluttet å ringe siden den gang, fortalte eier Tabatha Bundesen til Daily Express.

Pusen har gjort tv-opptredener verden over, og i 2014 spilte hun i sin egen julefilm. I 2015 ble også en egen voksfigur avduket av Grumpy Cat, ved Madame Tussauds i San Francisco.