Grunge-legender kommer til Norge

Storfint høstbesøk i Oslo spektrum.

Kommer til Norge: Soundgarden spiller i Oslo spektrum i høst. Foto: Kevin Winter / Getty Images / AFP / Scanpix
Kommer til Norge: Soundgarden spiller i Oslo spektrum i høst. Foto: Kevin Winter / Getty Images / AFP / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Seattle-bandet Soundgarden, med vokalist Chris Cornell i spissen, tar turen til Norge og spiller konsert i Oslo spektrum den 7. september i høst.

- De er en av legendariske Seattle-bandene som sammen med Nirvana og Pearl Jam virkelig klarte å ta steget videre og bli verdensstjerner. Mange av medlemmene har gjort mye spennende i årene etter at de splittet opp, men sammen som Soundgarden er de noe helt spesielt.
Dette blir en av høstens absolutt største musikalske høydepunkter», sier Peer Osmundsvaag i Atomic AS.

Soundgarden startet opp i 1984, og var med på å starte grungebølgen i Seattle mot slutten av 80-tallet. De fikk sitt store gjennombrudd i 1994 med albumet «Superunknown» som blant annet inneholder låtene «Black Hole Sun», «Spoonman» og «My Wave».

I fjor kom gruppas foreløpig siste album, «King Animal». Dagbladets anmelder skrev at plata beviste at bandet fortsatt var sultne til tross for noe ujevnt låtmateriale, og ga en firer på terningen.

For dem som er ivrig etter å sikre seg billetter, kan konsertarrangøren Atomic opplyse at billettsalget åpner førstkommende fredag klokken 09.