«Grunnen til at vi har vinter-OL er for at dere gale snøfolk kan få de idiotiske medaljene deres»

Se video fra det amerikanske talkshowet som gjør narr av Norges OL-nei.

(Dagbladet): Onsdag i forrige uke satte Høyres stortingsgruppe spikeren i kista for Oslo-OL i 2022.

Dagen etter at Norges OL-nei var et faktum ble det et brennhett tema under det amerikanske talkshowet Last Week Tonight with John Oliver på HBO.

Se video øverst i saken.

- Dere er grunnen til at vinter-OL arrangeres Hver uke tar talkshow-verten John Oliver en titt på en rekke sosiale, politiske eller eksistensielle problemer som USA og verden står overfor. Programmet vises på HBO Nordic.

Med et smil om munnen spør Oliver hvordan Norge kunne finne på å trekke OL-søknaden.

- Herregud Norge! Den eneste grunnen til at vi i det hele tatt har vinter-OL, er for at dere gale snøfolk kan få de idiotiske skimedaljene deres.

Ønsker ikke Kina eller Kazakhstan Før Norge trakk sin søknad hadde allerede Kraków/Jasná (Polen/Slovakia), Lviv (Ukraina), og Stockholm (Sverige) trukket sine søknader, mens München (Tyskland), Barcelona (Spania) og St. Moritz/Davos (Sveits) takket for seg allerede før den offisielle prosessen startet.

Dermed er det bare Almaty (Kasakhstan) og Beijing (Kina) som står igjen som søkerbyer. Dette synes ikke Oliver noe om.

- Hverken Kina eller Kazakhstan er gode alternativer. Begge har en skrekkelig historie når det kommer til menneskerettigheter, Bejing har ikke et fjell egnet for ski innen en radius på åtte mil, og i Kazakhstan vil vi bli vi tvunget til å høre på Borat-imitasjoner i to uker.

Håner IOC Talkshow-verten trekker fram at grunnen til Norges OL-nei kan være IOCs 7000 sider med krav, hvor kravet om cocktailmottakelse på Slottet er et av de nevnte.

- Jeg forstår hvorfor Norge ikke vil ha noe med dette å gjøre, men noen må arrangere det, ellers vil Kina eller Kazakhstan få det. Derfor har vi bestemt oss for å sender vi inn en søknad om å arrangere det.

Dermed kommer Oliver med et frieri til IOC ved å vise hva hans talkshow kan tilby om de får arrangere OL.