- Grunnlaget for dommen smuldrer bort

En av Norges fremste skatterettseksperter er ikke overrasket.

- TILBAKE TIL START: Bettina Banoun, en av Norges fremste skatterettseksperter, mener at Høyesteretts beslutning gjør at grunnlaget for Nerdrums fengselsdom nå smuldrer bort. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
- TILBAKE TIL START: Bettina Banoun, en av Norges fremste skatterettseksperter, mener at Høyesteretts beslutning gjør at grunnlaget for Nerdrums fengselsdom nå smuldrer bort. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ikke overraskende har Høyesterett opphevet lagmannsrettens dom, sier en av Norges fremste skatteeksperter, Bettina Banoun, til Dagbladet, og legger til:

- Høyesterett fremhever at lagmannsrettsdommen er mangelfull når det gjelder spørsmålet om en inntekt på 700 000 dollar er talt med to ganger og om et beløp på 450 000 dollar av dette allerede er beskattet. Høyesterett fremhever at dette er en betydelig del av det totale beløp saken dreier seg om.

Hun har møterett for Høyesterett, og leder Advokatforeningens skatterettsutvalg.I dag ble det kjent at Høyesterett har opphevet dommen i straffesaken mot Odd Nerdrum. Den skal nå behandles på nytt i lagmannsretten.

• Dette er dokumentene Dagbladet har avslørt.

- Når påtalemyndigheten skal vurdere saken på ny, må man kunne anta at påtalemyndighetene ikke vil forsøke å få fengslet Nerdrum for inntekter som han ikke har mottatt eller for inntekter som han allerede har beskattet. Grunnlaget for 2 år og 10 måneders fengsel smuldrer bort, sier Banoun.

- Alvorlig skrape Høsten 2012 gravde Dagbladet frem nye beviser i Nerdrum-saken, som ikke var kjent for etterforskningen, påtalemyndigheten eller Nerdrums-forsvarer. Dokumentene viser at Nerdrum trolig skattet av alle inntektene, men trolig til feil tid og delvis feil land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer