DEBATT

Debatt: Barnevern

Grunnleggende rettigheter er ikke noe vi skal behøve å kvalifisere oss for

Hvorfor skal man stille langt lavere krav til profesjonelle, som håver inn seks-ni millioner pr. år, enn til en enslig forelder?

«OLA»: Sakkyndig psykolog Sverre Asmervik forteller historien om «Ola» (12), som ble plassert i enetiltak. Illustrasjonsfoto: Jonas Frøland / 

NTB Scanpix
«OLA»: Sakkyndig psykolog Sverre Asmervik forteller historien om «Ola» (12), som ble plassert i enetiltak. Illustrasjonsfoto: Jonas Frøland / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har vært preget av en debatt om barnevernets bruk av såkalte enetiltak, altså der hvor opptil åtte voksne i turnus, to og to av gangen, passer på ett barn. La meg fortelle historien om 12-åringen «Ola» og hans sørgelige liv i enetiltaket, der han hadde vært i ett år da jeg, som sakkyndig psykolog, snakket med ham.

Gutten var knapt skolemoden da han første gang ble plassert i fosterhjem, deretter barnehjem og nok et fosterhjem. I det siste gikk det ikke så verst, han var blitt elleve år og likte seg sågar på skolen, hadde venner, lite fravær. Så hadde han noen utageringer i fosterhjemmet, hvorpå barnevernet fant at han burde settes i enetiltak, til tross for at fosterforeldrene sa seg villige til å ha ham, om de bare fikk mer avlastning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer