Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grunnløs tvil om utredning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ENSLIGE: Representanter for opposisjonen gjør sitt beste for å så tvil om min vilje til en helhetlig utredning av levekårene for de enslige i Norge. KrFs May Helen Molvær Grimstad fremmet nylig en interpellasjon om dette i Stortinget, og Venstres Trine Skei Grande gjør et nummer av at formen på en kommende utredning til Stortinget ikke er bestemt. Hun forsøker også - helt feilaktig - å skape et inntrykk av at den forrige regjeringen nærmest hadde en stortingsmelding liggende klar da de forlot regjeringskontorene.Jeg kan berolige leserne. Det er satt i gang en bred utredning om forholdene for enslige som lever alene uten barn. Utredningen vil gi god kunnskap om mange sider ved ensliges levekår. Blant annet vil boligforhold, inntektssituasjon og utvikling i økonomiske levekår, forbruk og kommunale avgifter bli dokumentert. Det samme gjelder deltakelse på ulike samfunnsarenaer, sosial kontakt, tidsbruk, yrkesaktivitet, helse og situasjonene blant enslige innvandrere.

FOR FØRSTE gang vil vi få omfattende kunnskap om ensliges levekår. Et godt oppdatert kunnskapsgrunnlag er en forutsetning for at regjeringen skal kunne vurdere treffsikre tiltak. Utredningen vil gjøre det mulig å identifisere grupper av enslige som kan ha særskilte problemer og behov. Eventuelle tiltak for enslige må skreddersys. Rapporten fra Statistisk sentralbyrå skal foreligge i første halvår i år. Først når hele rapporten er ferdig vil regjeringen vurdere hvordan ensliges situasjon kan bedres, og om den videre oppfølging bør skje i form av en stortingsmelding eller på annen måte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!