Gruppearbeid: Lag et dataspill!

Spillkonkurranse for 8.- til 10.-klasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er mange som har gode ideer til dataspill, men som regel ender det opp bare med snakk.

Nå har imidlertid Spillprodusentforeningen tatt initiativet til en konkurranse der den beste spillideen kan bli realisert.


Gruppearbeid
Konkurransen vil være åpen for elever i grunnskolen, fra og med åttende til tiende klasse.


- Dette er ment å være et gruppeprosjekt, der elever kan jobbe sammen om å skape et spill, forteller Jack Kristoffersen i Spillprodusentforeningen.

Kristoffersen er til daglig leder i spillutviklerselskapet Artplant, som utvikler spill hovedsakelig rettet mot barn og ungdom.


Tv-sendt finale
- Det er temmelig vanlig at folk kommer bort til oss som jobber med å lage spill, og forteller om ideer de kan ha til dataspill. Som regel er det bare tull, men av og til kommer geniale spillkonsepter som vi skulle ønske at vi kunne lage, forteller Kristoffersen, og fortsetter:

- Det er tydeligvis mange som har gode spillideer, og dette er noe vi er svært interesserte i å høre mer om. Derfor introduserer vi denne konkurransen, der de fem beste forslagene vil gå videre til en tv-sendt finale. Her kan gruppene som blir valgt ut få presentere sine ideer for et ekspertpanel, som så gir dem tilbakemelding, forteller Kristoffersen.

Deretter kan tv-seerne stemme på den spillideen de liker best. Vinnerideen vil gjort om til et ordentlig dataspill som vil være gratis så alle kan spille det.

<strong><b>GRUPPEARBEID:</strong></b> Til høsten kommer en konkurranse der spillideer klekket ut av åttende- til tiendeklassinger kan bli til virkelighet. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
GRUPPEARBEID: Til høsten kommer en konkurranse der spillideer klekket ut av åttende- til tiendeklassinger kan bli til virkelighet. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer


Kommer til høsten
Dette er kriteriene Spillprodusentforeningen har satt til spillene som skal lages:

• Dette er ditt drømmespill som du ønsker skal bli produsert.

• Konseptet skal være basert på en original idé, dvs ikke kopier av spill som allerede er laget og heller ikke være basert på figurer eller historier fra kjente filmer, spill og bøker.

• Vær kreativ, det kan gjerne være en helt sprø og rar idé eller en helt ny spillopplevelse i en tradisjonell setting, bare det er morsomt å spille.

• Konseptet skal gi en god forklaring på hvordan spilleren kontrollerer spillet og hva spilleren skal gjøre i spillet.

• Ideen må være gjennomførbar. Det tar også lang tid å produsere et spill, så dersom du legger deg et sted mellom «Snake» og «World of Warcraft» så går det nok bra.

Konkurransen begynner ikke før til høsten, og den 1. august vil en dedikert nettside for konkurransen lanseres.

Allerede i mai vil imidlertid skolene motta informasjon om konkurransen så de kan tilrettelegge undervisningen til dette om ønskelig.

VI HA GODE IDEER: Jack Kristoffersen i Spillprodusentforeningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer