- Grusomt er det nye morsomt

Pinlig Steinar Sagen i ny serie.

- Vi er veldig inspirert av serier som «Curb Your Enthusiasm», og hele mockymentary-sjangeren, sier Steinar Sagen, som har hovedrollen i NRKs nye humorsatsning.

«Fremtiden kommer bakfra» handler om nakkeslengskadede Jan Erik Hovden (Steinar Sagen), som, motivert av Ingebrigt Steen Jensens «Ona Fyr», lager motivasjonsfilm for andre med samme skade. Serien er et spark mot det Sagen kaller motivasjonssvulsten:

- Hvorfor kan folk ikke bare leve sine vanlige, litt kjedelige liv? Må alle være kreative hele tiden?

Serien er inspirert av kjente tv-serier som «I\'m Alan Partridge» og «The Office», begge kjent for tåpelige hovedpersoner som havner i den ene situasjonen pinligere enn den andre:

- Vi har laget det vi kaller Flatcom. Med det mener vi at der andre serier klipper ned, og går fra punchline til punchline, lar vi scenene vare og vare. Mangelen på punchline gjør at publikum må være innstilt på at det skal være morsomt for at det skal bli humor, sier Sagen.

I serien «The Office» er situasjonene så pinlige, at det til tider kan være fristende å slå av. Dersom NRKs nye serie skulle ha samme effekt, er ikke det noe nederlag:

- Dersom situasjonene er så pinlige at folk slår av, så er det som en liten seier for oss. Grusomt er det nye morsomt, sier Sagen.

Premiere for «Fremtiden kommer bakfra» er i kveld klokken 22.30 på NRK1.

Se mange flere videoer fra Blått Lerret her.

Steinar Sagens figur tar på seg jobben med å motivere nakkeslengskadde.