Gryteklar funk

Det har lenge vært stille rundt D'Sound, men Frelsesarmeen fikk dem ut på gata. - Vi er så glad for å få være julemusikanter for Frelsesarmeen, sier sangeren Simone.

På Egertorget er det merkelig mange plussgrader til å være 17 dager til julaften, og lufta er fuktig av yr og småregn. Folk stopper opp og lar seg fange av D'Sounds funk. En liten jente med en altfor stor Frelsesarmé-bøsse går sammen med pappaen sin blant publikum og samler inn penger.

Debut i 1997

- Gi penger til Frelsesarmeen! Mynter og sedler som knitrer, lyder oppfordringen fra scenen.

D'Sound debuterte i 1997 med «Spice of Life», og året etter ga trioen ut «Beauty Is a Blessing» - og det er to og et halvt år siden.

- Vi har fått spørsmål om bandet var oppløst, men det er det ikke. D'Sound lever i beste velgående, sier bassist Jonny Sjo.

CD nummer tre

D'Sound har spilt inn sin tredje cd, men utgivelsesdatoen er først satt til mars 2001.

- Da kommer vi tilbake som et friskt pust, sier Simone.

Konserten på Egertorget i går ettermiddag var den andre for D'Sound i denne sammenhengen. For to år siden var de også på plass.

- Vi er veldig glade for å få være med. Ofte handler veldedighet om politikk, men ikke når det gjelder Frelsesarmeen. De står rett og slett for medmenneskelighet, slår Simone Larsen fast - og melder seg på til å være Julemusikant neste år også.

JULEMUSIKANT IGJEN: - Jeg ringte til Frelsesarmeen og spurte om å få være Julemusikant i år også, sier Simone i D'Sound, som fikk opp stemningen på Egertorget.