Gryterekord

EGERTORGET (Dagbladet): Kollekt-bluesfestum i går formiddag på dette solsystems beste torg. To pene karer fra Nord-Norge var Julemusikanter, og torgets menighet var helrause. For Buddy Soul og Mister Blues - Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen - satte rekord med hele 31407 kroner.

Totalt har årets utgave av Dagbladets Julemusikanter hittil spilt inn hele 109698 kroner til Frelsesarmeen.

Dermed har vi allerede slått fjoråret, og fortsatt gjenstår Onkel Tuka på Egertorget i morgen, og avslutning lille julaften i Bergen.

På Ole Bulls plass skal Sissel Kyrkjebø sammen med Breistein Mannskor, tre kvinner på randen av noe stort, armeens hornblåsere og et utsøkt miniband. Vi behøver vel ikke si annet enn: Bergensere i alle land, kjenn deres besøkelsestid tirsdag klokka 16.00. Husk seddelbogen!

Forsinket

Konserten i går skulle egentlig ha startet klokka 14.00, sånn cirka presis. Men da langviser'n snakket på tomannshånd med lilleviser'n, og forklarte at...joda, tida går den...da sto Hoel og Albrigtsen, pluss Geir Sundstøl, Øivind Madsen og Anders Engen, på en kaffekafé. Og ventet på lyd.

På Egertorget begynte det å samle seg mange handlemennesker, men lydbilen - med lydmannen - var ikke å se. Krise og skjærsild og alt annet tenkte vi på, men årsaken var av bilteknisk art. Vår meget hyggelige hjelper, Tor fra AVAB Crusing, jobbet nemlig fletta av seg et helt annet sted i byen - med en iskald motor som ikke ville stå opp en tidlig lørdagsmorgen.

Richters blues

Men endelig kom Tor i rød, sint bil. Og Albrigtsen og Hoel kunne se lyden. Avkutta fingervanter var innkjøpt, og torgets rock'n'roll-menighet kunne glemme stresset. De fikk drivende musikk som etter hvert slo inn på Richters skala.

- Kom nærmere folkens, selv om vi kommer fra Nord-Norge så er vi ikke farlige. Og dere ser de tre gitarkassene som står foran dere, de skal det penger i. Jeg sier som broder Åge: Ikke så mange mynter fordi klirringen ødelegger vårt kunsteriske uttrykk. Sedler, derimot, var Albrigtsen preken for formiddagen, mens Hoel og gatebandet startet soulmotoren. Den som går på høyoktan bluesgass. Miljøvennlig må vite.

Trommemann Anders Engen satt ved armeens benk, på en kasse. Foran seg hadde han en tromme. Fra Brasil. En liten sambatromme av en flott søplekasse som Engen tryllet opp rytmiske fristelser av. Takk også til bassganger Madsen og gitarist Geir Sundstøl.

Tango

- Gi til armeen, fordi de pengene vi får inn i dag går direkte til dem som trenger dem. Uten byråkratiske omveier , meldte øyeblikkssoldatene Hoel og Albrigtsen, mens torgets blandakor flørtet med «Brown eyed girl».

Deretter ble de borte i en tango. Fandango, finito og en improvisert skrangelgroove med Led Zeppelins «Whole Lotta Love».

<B>Steinar Albrigtsen</B>
<B>GRYTA HENNAR MORO:</B> Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen med tre bandvenner likte seg så godt på Egertorget i går at de kom for seint til to avtaler etterpå. De kom for seint i gang grunnet en blåfrossen lydbil, men da de fikk plugga inn kassegitarene, ja da tok det av i beste Julemusikant-stil. Ny gryterekord ble det også, og nå venter Sissel i Bergen lille juleaften.