Gryttens Dublin i ny bok

Etter fem novellesamlinger, en diktsamling og en roman har Frode Grytten gjort noe helt annet: skrevet bok om byen han liker seg aller best i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Og mens andre ville valgt en sydende metropol som New York eller noe varmt og eksotisk som Calcutta, har oddingen satt kursen vestover. «Dublin - forfatterens guide» er ikke noen konkurrent til Lonely Planets guidebøker, men et personlig og humoristisk skriftemål fra en mann som har funnet et sted han trives.

Krever tid

- Jeg er glad for at det ikke er Lonely Planet - det er et eller annet galt med det. Å lese det er som å konsumere et sted. Men å oppdage et nytt sted, det krever tid. Stedet må åpne seg for deg, og det følte jeg at Dublin gjorde. Byen har hvilepuls, selv om den sprinter av gårde.

- Er det vestlendingen i deg som gjør at du trives på et så pass vått sted?

- Jeg har tenkt på det. Jeg kjenner igjen noe som er hjemme, men som likevel er borte. En blanding mellom humor og alvor. Og jeg har vært litt irsk på den måten at jeg har tatt meg en del friheter om hva jeg skal skrive. Jeg skriver ikke om religion, og jeg skriver nesten bare om gamlinger, selv om Dublin er en ung by. Det som tiltaler meg, er at det er ordinært, litt skittent og shabby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer