«GTA: Vice City» ble Årets spill

Barespill.no har i samarbeid med Gullstikka arrangert kåringen av Årets spill 2002. Dere lesere kåret «GTA: Vice City» til årets spill.

Det er folkets pris «GTA: Vice City» vinner, for det er er dere lesere som har stemt fram spillet til Årets spill 2002.

Her er de tre på topp:

«GTA: Vice City»

«Warcraft III»

«Battlefield 1942»

Vi har også trukket fem vinnere blant stemmegiverne. Vinnere av spillpakkene er:

Christoffer Wilner, Oslo

Jan Steinar Helgesen, Minnesund

Fredrik Bergflødt, Tranby

Thomas Hallum, Oslo

Gaute Zappfe, Lillehammer

Dere får tilsendte spillene i posten.

Dagbladets Barespill.no takker alle for deltagelsen og gratulerer «GTA: Vice City» med seieren.

Her er lista over de nominerte:

«GTA: VICE CITY» (Playstation 2)

Dette spillet passer definintivt ikke for sarte sjeler. Menneskelig avskum, dop og råbillige damer lurer på et hvert hjørne. Du befinner deg midt i denne smørja, og din reaksjon er voldsom og voldelig.

«Definitivt en av årets beste titler, og vel verdt penga. Men la for all del ikke mora di se hva du spiller - for da blir det bråk, på ordentlig», mente Dagbladet. Les resten av anmeldelsen

Din favoritt? Send GS 1 til 1937. NB. Avstemmingen er avsluttet.

«SPLINTER CELL» (Xbox)

Spenningsforfatteren Tom Clancy skrev først denne historien som i fjor resulterte i et virkelig kanonspill. Du arbeider med anti-terrorisme og ditt daglige gjøremål er å stoppe terroren på planleggingsnivå. Denne jobben innebærer ekstremt mye sniking i skyggene, en del skyting og et svært høyt spenningsnivå.

«Alle av Fischers oppdrag virker i utgangspunktet forskjellige, men i bunn og grunn så går de alle ut på det samme - å holde seg unna trøbbel. Det er tidvis enklere sagt enn gjort, og du finner etterhvert også ut at bevegelsene og utstyret ikke bare er der for skøy, skal du lykkes må de brukes alle som én», mente Dagbladet. Les resten av anmeldelsen

Din favoritt? Send GS 2 til 1937 NB. Avstemmingen er avsluttet.

«HALO» (Xbox)

Halo ble lansert som den beste grunnen til å bruke penger på spillkonsollen Xbox. Du er (selvfølgelig) en elitesoldat. Du er på en fremmed planet. Du skal redde menneskeheten fra utslettelse. Og du har det gøy:

«Enten du er én eller to (eller tre eller fire), er den samarbeidsbaserte actionen spillet har å by på - som der én kjører og én skyter - med på å sette en ny standard for førstepersonsskytere på konsoll. Eksplosivt, silkemykt, pulserende, steinhardt - Halo er intet mindre enn et mesterverk», mente Dagbladet. Les resten av anmeldelsen

Din favoritt? Send GS 3 til 1937 NB. Avstemmingen er avsluttet.

«BATTLEFIELD 1942» (PC)

Krig er utrolig kjipt i virkeligheten, men faktisk moro når det skjer inne i en skjerm. I «Battlefield 1942» opplever du 2. verdenskrig gjennom en fotsoldat, speider eller sanitetsmann. Du styrer og kjører de fleste militære kjøretøyer og tar livet av motstandere på en hel haug forskjellige måter. Det er godt det bare er en datamaskin.

«Har du imidlertid utstyret i orden, kan du vente deg engasjerende krigføring i flerfoldige former», mente Dagbladet. Les resten av anmeldelsen

Din favoritt? Send GS 4 til 1937 NB. Avstemmingen er avsluttet.

«FINAL FANTASY X»

Spill handler vel litt om virkelighetsflukt og sjansen til å leve deg inn i en annen verden i et par timer. I «Final Fantasy X» får du virkelig sjansen. Vi befinner oss i en eller annen «Waterworld»-aktig verden og målet er banke monsteret Sin som har sendt oss hit.

«Overgangen fra den klassiske tegnestilen med barnslige figurer og til dette spillets glatte, livaktige animéfigurer har gått svært bra, og Final Fantasy-følelsen er i god behold. Med en helt ny handling og et nytt persongalleri, er veien mot målet - død over Sin - preget av en lang, lang rekke med utfordrende, omgangsbaserte slagsmål, godt hjulpet av überhjelperne aeons», mente Dagbladet. Les resten av anmeldelsen

Din favoritt? Send GS 5 til 1937 NB. Avstemmingen er avsluttet.

«METAL GEAR SOLID 2»

Forventningen til dette spillet var solide og skyhøye, og snakk om å innfri. Solid Snake er her tilbake i storslag, men fienden har heller ikke ligget på latsida. Det skal nesten ingenting til før de får ferten av deg og du er i trøbbel,

«Jeg har ikke vært så hekta på et spill siden Diablo kom til PC, og synes MGS2 knuser forgjengeren sin. Dette er et spill du rett og slett må ha! Hvis ikke kan du like gjerne selge PS2-en din», mente Dagbladet. Les resten av anmeldelsen her

Din favoritt? Send GS 6 til 1937 NB. Avstemmingen er avsluttet.

«WARCRAFT III»(PC)

Strategi-spill har en virkelig dedikert tilhengerskare og «Warcraft» ligger helt på toppen. Dette PC-spillet selger som pokker og det er mange gode grunner til det. Warcraft-seriens styrke ligger i at utvikleren Blizzard virkelig tar seg tid til å gjøre sitt beste. Resultatet er en lang og heftig historie, massevis av forskjellige oppdrag, fantastiske helter og meget bra multispiller. Hva mer kan du be om.

Les forskjellige anmeldelser på tothegame.com

Din favoritt? Send GS 7 til 1937 NB. Avstemmingen er avsluttet.

«MEDAL OF HONOR: ALLIED ASSAULT» (PC)

Krig på PC kan være vakker, grusom, stilsikker og skremmende. Her skal du i land i Normandie. Kulene hvisler forbi øra, granatene hagler og du må i land. Dette er skremmende realistisk og utrolig spennende. Igjen husk at det bare er en datamaskin.

«Det er nydelig og intuitivt bygget opp, som en film. Du interagerer med andre karakterer, i noen tilfeller er du del av en tropp. I andre tilfeller er du alene. Noen ganger må du skyte deg gjennom, andre ganger er det greiest å stjele en Nazi-uniform og falske papirer og bløffe deg gjennom. Noen ganger er det greit å stjele en monstertanks og dundre gjennom landskapet», mente Dagbladet. Les resten av anmeldelsen.

Din favoritt? Send GS 8 til 1937 NB. Avstemmingen er avsluttet.

«NEVERWINTER NIGHTS»

Nok en tittel halve spillverdenen ventet i spenning på, og som leverte. Det du får her er den digitale versjonen av Wizards of the Coasts\' Dungeons & Dragons, 3. utgave. Alle som er så vidt interessert i rollespille veit da hva vi snakker om. Dungeons & Dragons er vel det mest populære av dem alle.

I «Neverwinter Nights» har utviklerne laget en kongeversjon på skjermen og på nettet. Det er bare å sette seg ned og tre inn i en helt annen verden.

Les anmeldelser på tothegame.com

Din favoritt? Send GS 9 til 1937 NB. Avstemmingen er avsluttet.

«SUPER MARIO SUNSHINE»

Dette spillet er et av Gamecubes største fortrinn i kampen mellom konsollene. Mario er på ferie, med det blir ingen tid til å slappe av når dobbeltgjengeren hans griser ned hele øya. Mario er uskyldig men må allikevel rydde opp. Og aldri har en jobb vært så gøy.

«Forventningene var skyhøye da jeg benket meg foran skjermen, og i de første timene opplevde jeg dette som en nedtur. Men plutselig er ettermiddag blitt til kveld, kveld blitt til natt og natt blitt til morgen. Og fremdeles: Du må bare spille litt til. Det sier mye om kvaliteten, mente Dagbladet. Les resten av anmeldelsen

Din favoritt? Send GS 10 til 1937 NB. Avstemmingen er avsluttet.

Hva skjer:

Prisen deles ut under Gullstikka som går av stabelen på Sentrum Scene senere på kvelden.

Vinnere av spillpakken blir annonsert på Dagbladet.no klokka 14.00. De får tilsendt pakken i posten.

Sjekk Barespill.no, Dagbladet.nos spillsider

På gullstikka.no finner du mer informasjon>