Gubbene alle elsker

Over 71 deilige minutter med det irske ionbandet, men tittelen er noe misvisende.

Det er utgitt flere «greatest hits»-plater med Chieftains tidligere. Derfor er det på sin plass med en cd som speiler 40 års spennende musikalsk utvikling. Men det må bli en annen cd, for disse 19 låtene - deriblant tre nye - er, tittelen til tross, spilt inn fra 1987 og fram til i år. De kunne godt slengt inn noe fra gruppas barndom og ungdom, også fordi det ville gitt mer rom for den rene folkemusikken de har båret fram. Men det er nok mindre kommersielt.

Da er første halvdel av tittelen mer dekkende, for her er innslag fra Mexico ( «Guadalupe» fra den flotte «Santiago»-plata fra 1996), Kina ( «Full of Joy» fra «The Chieftains In China») og Jamaica (den nyinnspilte kuriositeten «Redemption Song» med Ziggy Marley).

«Duettene» kunne også passert som tittel, for her er en rekke gjesteopptredener - særlig hentet fra utmerkete «The Long Black Veil» (1995) og «Tears of Stone» (1999). Det betyr at du er godt dekket om du har dem og noen andre Chieftains-plater. På den annen side er alt det irske ikonbandet gjør så gjennomsyret av kvalitet at de alltid vil være et sikkert kjøp for venner av irsk musikk.