Lady Gaga og Al Pacino

Gucci-familien raser: - Grusomt

Mener de portretteres på en forferdelig måte i spillefilmen «House of Gucci».

GUCCI-FILM: Lady Gaga og Al Pacino i rollene som Patrizia Reggiano og Aldo Gucci under innspillingen av «House of Gucci». Foto: NTB
GUCCI-FILM: Lady Gaga og Al Pacino i rollene som Patrizia Reggiano og Aldo Gucci under innspillingen av «House of Gucci». Foto: NTB Vis mer
Publisert

Bilder fra «House of Gucci»-filmsettet, som regisseres av den verdensberømte filmskaperen Ridley Scott («Alien», «Blade Runner», «Gladiatoren»), får Gucci-familien til å rase.

Flere av verdens største skuespillernavn har roller i filmen, som tar for seg historien om bestillingsdrapet på Maurizio Gucci i 1995. Et mord som endte med at kona Patrizia Reggiani sonet 16 år i fengsel.

Kjente skuespillere

Al Pacino spiller Aldo Gucci, eldste sønn av motehusets grunnlegger Guccio Gucci. Jared Leto spiller den kontroversielle Paolo Gucci, Aldos sønn.

Videre har Adam Driver rollen som Maurizio Gucci. Motehus-toppen som giftet seg med Patrizia Reggiani, spilt av Lady Gaga. Han solgte eierandelene i Gucci til et investeringsselskap tidlig på 90-tallet. Noen år seinere ble han altså drept av en leiemorder, hyret inn av ekskona.

Salma Hayek har rollen som den «klarsynte» venninna til Reggiani, Pina Auriemma.

ORIGINALE GUCCI: Fra venstre: Paolo Gucci, Aldo Gucci og Rodolfo Gucci under åpningen av en London-filial i 1977. Foto: NTB
ORIGINALE GUCCI: Fra venstre: Paolo Gucci, Aldo Gucci og Rodolfo Gucci under åpningen av en London-filial i 1977. Foto: NTB Vis mer
DREPT: Mauritzio Gucci (t.v) ble skutt og drept av en leiemorder i 1995. Eks-kona Patrizia Reggiani skal ha orkestrert drapet. Her er paret avbildet sammen i 1972. Foto: NTB
DREPT: Mauritzio Gucci (t.v) ble skutt og drept av en leiemorder i 1995. Eks-kona Patrizia Reggiani skal ha orkestrert drapet. Her er paret avbildet sammen i 1972. Foto: NTB Vis mer
SPILLER PAR: Lady Gaga og Adam Driver som Patrizia Reggiani og Mauritzio Gucci. Foto: NTB
SPILLER PAR: Lady Gaga og Adam Driver som Patrizia Reggiani og Mauritzio Gucci. Foto: NTB Vis mer

Filmen om det skandalebefengte motehuset spilles blant annet inn i Milano, og det er paparazzibilder fra innspillingen som har fått Gucci-etterkommerne til å steile.

- Bestefar var en veldig flott mann, slik som alle i Gucci-familien. Han var høy, hadde blå øyne og var veldig elegant. Han spilles av Al Pacino, som ikke er veldig høy. Bildene viser ham som skikkelig stygg, som feit og lav og med kinnskjegg. Han likner ikke i det hele tatt. Det er en skam, sier Patrizia Gucci til nyhetsbyrået AP.

- Veldig skuffet

Hun er datteren til avdøde Paolo Gucci og hevder overfor AP at hun uttaler seg på vegne av familien, om deres bekymringer for hvordan familien og drapet framstilles i filmen.

- Vi er veldig skuffet. De stjeler identiteten til en familie for å tjene penger, for å øke inntektene i Hollywood-systemet. Familien vår har en identitet, privatliv. Vi kan snakke om alt, men det er en grense som ikke skal krysses, sier Patrizia Gucci.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Skuespiller Jared Leto har rollen som Paolo Gucci. Foto: NTB
IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Skuespiller Jared Leto har rollen som Paolo Gucci. Foto: NTB Vis mer

Støtt av Leto

Faren hennes, Paolo Gucci, spilles av Jared Leto. Bilder fra innspillingen viser Leto, ikledd det som skal være en kordfløyelsdress, med langt, ustelt hår rundt en stor og blank isse.

- Helt grusomt, jeg føler meg fortsatt støtt, sier datteren til AP.

Hun hevder videre at en av produsentene av «House of Gucci», Giannina Facio, som er gift med regissør Ridley Scott, ikke har besvart Gucci-familiens henvendelser. De skal ha tatt kontakt for å uttrykke bekymring over hvordan familien portretteres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer