Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Gud hjelpe og trøste oss alle!

Ida Maria vant Bylarm-stipend på 800 000.

(Dagbladet.no): - Det ville vært veldig navlebeskuende kulturelt å ikke gi denne artisten prisen, sa juryleder Magne Furuholmen da han annonsere at Ida Maria stikker av med StatoilHydro-stipendet på 800 000 kroner under årets Bylarm.

Dermed slo Nesna-jenta veteraner som MadCon, The Lionheart Brothers og Serena Maneesh i kampen om stipendet, som deles ut for første gang på Bylarm i år.

Da Ida Maria skulle ta i mot prisen var hun overveldet.

- Det er helt jævlig mye penger, Gud hjelpe og trøste oss alle, sa hun, og nevnte at hun skulle bruke pengene på den grønneste og mest miljøvennlige turneen i historien.

Det siste kan muligens framstå som et lite spark til StatoilHydro, som ifølge stipendkontrakten krever at vinneren ikke skal uttale seg negativt om bedriften.

Tidligere denne uka trakk Bergens-bandet Ungdomskulen seg, da de ikke følte at de kunne leve opp til kontrakten.

Dagbladet intervjuet i den forbindelse Jan Petter Bratland, manageren til Ida Maria, som var kritisk til deler av kontrakten, men mente at den nok lot se fire på.

- Den er ikke veldig drøy, men den inneholder en del punkter som gjør at StatoilHydro-stipendet grenser mot en sponsoravtale, sa Bratland.

VANT: Ida Maria vant 800 000 kroner. Bildet ble tatt under Bylarm i fjor. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
VANT: Ida Maria vant 800 000 kroner. Bildet ble tatt under Bylarm i fjor. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer

Juryformann Magne Furuholmen er full av begeistring for artisten han nå sender ut i verden med 800000 i lomma.

- Juryen var enstemmig i valget. Jeg så henne for første gang live nå i går, og ble veldig imponert. Det er tydelig at hun hører hjemme på scena. Dette bandet er absolutt på god veg allerede, sier Furuholmen til Dagbladet.

- Noen råd på vegen?

- Ida Maria har så mye av de tingene jeg ikke hadde i det hele tatt da jeg begynte karrieren at jeg egentlig tror jeg skal være forsiktig med å gi noen råd.

Allerede i morgen går turen London for en miniturné med britiske Young Knives.

Ida Maria har nådd langt allerede før hun har sluppet noe album. Og noen utgivelse haster det heller ikke med, mener 23-åringen.

- Albumet ble gjort ferdig i april i fjor, og skal slippes i mai. Men vi er først og fremst et liveband. Albumet sier kanskje noe om hva vi tenkte de ti dagene vi brukte på å spille den inn, men vår musikk har mest å si når vi framfører den live, sier Ida Maria til Dagbladet.no.

image: - Gud hjelpe og trøste oss alle!
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media