Gud som forlegger

- Jeg ser på Vårherre som den helt store forleggeren. Kjedelige liv blir refuserte, sier debutanten Øystein Ruud. Med gammeltestamentlig fortellerglede har han diktet seg inn i verdens første roman, «Hanok».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er et halsbrekkende prosjekt. Men uten et høyt ambisjonsnivå var det ingen vits i å gjøre det. Jeg lever bedre med en god slakt enn å havne i sekken med middelmådighet, enn å risikere å sitte igjen med et velmenende klapp på skuldra, sier Øystein Ruud, som denne uka gir ut sin første roman.

Vi sitter på Druen på Aker Brygge, og Ruud blir overrasket over å slippe å betale regningen. Det er ikke få forretningslunsjer han som en av gründerne bak Geelmuyden.Kiese har lagt hit. Etter mellomfaget i filosofi hadde han så stor familie at han måtte ut i arbeidslivet, og det ble både journalistikk og informasjonsrådgivning.

I Morgenbladet traff han Halfdan W. Freihow, nåværende forlagssjef i Stenersens Forlag, som har fulgt «Hanok» helt til mål.

Ti års skriving

- Boka har tatt meg ti år å skrive. Problemet har vært å finne ledige stunder. Med en krevende jobb og en familie på seks har jeg stjålet en time her og en time der til skriving. Prosjektet lå faktisk stille i to- tre år. Når jeg først setter meg til PC-en, flyter språket og fortellingen lett, men det er dette med de ledige stundene, forteller Øystein Ruud (35).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer