Gudfaren av Berlin

Filmaktuelle Robert De Niro er akkurat passe arrogant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet.no (Berlin): - Hva syns du om din tyske dubber, syns du han gir et riktig bilde av deg. At stemmen passer?

-Jeg vet ikke, jeg har ikke hørt ham. Men jeg antar han er bra, sier Robert De Niro. Og smiler litt oppgitt mot pressemassen.

Spørsmålene er mange og rare. Dagbladet.no er på filmfestivalen i Berlin, og Robert De Niro og Matt Damon sitter foran oss og 200 andre journalister. Temaet er deres siste film, «The Good Shepherd».

Episk og stilfullt

Filmen, som får norsk premiere 23.januar, handler om Edward Wilson ( Matt Damon), og vi følger ham fra han på slutten av 30-tallet rekrutteres inn i det hemmelige broderskapet Skull & Bones, til han blir en av grunnleggerne av CIA.

Filmen er en annerledes agentfilm og inneholder lite action, i stedet serverer De Niro oss et svært stilfullt og troverdig portrett av agentbyrået, deres arbeidsmetoder, og ikke minst av den kalde krigen. Stemningen i filmen og filmuttrykket kan minne litt om Sergio Leones episke mesterverk «Once Upon a Time in America», en sammenligning De Niro, som spilte hovedrollen i Leones film, ikke er helt uenig i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer