Gudfaren er i hus

Farley Jackmaster Funk er Gudfaren av House. Det mener han i alle fall selv. Og med 20 års fartstid i gamet er han, om ikke den syvende far i huset, så i alle fall en av fedrene i housen.

Mannen er en gigant, i bokstavelig forstand og ikke minst innen House. Farley Keith Williams, alias Farley Jackmaster Funk, begynte som nittenåring i 1981. Han var en av de som gjorde Chicago til Housemusikkens vugge. Som medlem i det legendariske DJ-teamet «Hot Mix 5», og radio-DJ med over en million lyttere, var Farley en av dem som ga massene tilgang til den nye sjangeren. I 1986 sto han bak den første house-låten som ble nummer en på britiske hit-lister, «Love Can\'t Turn Around».

På tidlig 90-tall var Farley innom rap og R&B, før han oppdaget britisk house og gikk tilbake til barndomslæren. For noen år tilbake produserte han en dobbelt-CD, «The House Music Movement», både en mikset DJ-plate med hans signatur og et slags lydbilag til Househistorien.

Farley bruker en del gospelelementer i den senere musikken sin, og ifølge ham selv skyldes hans egen suksess guddommelig innblanding. Da stemmer det kanskje at han er Gudfaren av House likevel?

På fredag kan du oppleve ham selv i Atomic Soul på Head on. Han spiller også under Natt&Dags prisutdeling på Maxime i Bergen på torsdag.