Gudinne i Oslo

Virginia Tola fra Buenos Aires synger som en gudinne. Plácido Domingo har for lengst oppdaget henne. Oslo Filharmonien har fått tak i den unge sopranen til onsdagens konsert i Oslo Konserthus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladets anmelder Ståle Wikshåland skrev etter en konsert i Den Gamle Logen i mars ifjor: «Sett fra kritikerplass, ville jeg gjette på at man får oppleve noe slikt en gang eller to i løpet av et helt kritikerliv.»

Hadde hennes seiersrike opptreden under musikkonkurransen i 1999 vært hennes debut, hadde den fortjent å bli kalt en av musikkhistoriens mest sensasjonelle. Imidlertid hadde hun allerede da, bare 24 år gammel, hatt en rekke store operaroller og konsertfremførelser i hjemlandet Argentina. Samme høst ble hun av Mariss Jansons invitert til å synge med Oslo-Filharmonikerne under deres konserter i Teatro Colon i Buenos Aires, og mottok ovasjoner fra sine landsmenn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer